Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trump, ABD, Çin ve Rusya’nın Nükleer Silahsızlanma Çabalarını Değerlendirdi

ABD Başkanı Donald Trump, Miami’de söylediği açıklamada, ABD, Çin ve Rusya’nın nükleer silahsızlanma konusunda ortak bir plan üzerinde çalıştığını duyurdu. Ayrıca, nükleer silah denemeleriyle ilgili artan gerginliğe dikkat çekti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Trump’ın açıklamaları sonrası ülkesinin nükleer silah denemelerine hazırlık yapabileceğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Miami'de söylediği açıklamada, ABD, Çin ve

Trump’tan Nükleer Silahsızlanma Vurgusu

ABD Başkanı Donald Trump, önemli bir açıklama yaparak ABD, Çin ve Rusya’nın nükleer silahsızlanma üzerine çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Trump, bu konuda kaydedilen ilerlemenin gelecekte nasıl bir sonuç doğuracağına dair belirsizlikleri dile getirerek, “Üçümüz nükleer silahsızlanma planı üzerinde çalışıyor olabiliriz. Bakalım bu plan işe yarayacak mı?” şeklinde konuştu.

Miami’deki Amerika İş Forumu’nda Nükleer Gerginlik

Miami’de gerçekleştirilen Amerika İş Forumu’nda konuşan Trump, nükleer silah denemeleri konusundaki artan gerilime dikkat çekti. ABD’nin nükleer silah envanterini yenilediklerini belirten Trump, “Nükleer silah konusunda lider konumdayız. Bunu söylemekten üzülsem de, bu cümle geri dönüşü olmayan bir gerçek. Rusya ikinci, Çin ise hızla üçüncü olarak geliyor; ama birkaç yıl içinde aramızdaki farkı kapatabilirler” dedi.

Rusya’dan Nükleer Denemelere Hazırlık

Trump’ın bu açıklamalarının hemen ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, olası nükleer silah denemeleri için üst düzey yetkililere öneriler hazırlamaları talimatını verdi. Putin, Rusya’nın Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Anlaşması’na her zaman riayet ettiğini ancak ABD ya da başka bir nükleer gücün deneme gerçekleştirmesi durumunda benzer adımları atacaklarını bildirdi.

Rusya Savunma Bakanı Andrei Belousov, ülkenin Novaya Zemlya’daki test alanının nükleer denemelere kısa süre içinde ev sahipliği yapabileceğini dile getirdi.

ABD, en son 1992 yılında, Çin ve Fransa 1996 yılında nükleer silah denemeleri gerçekleştirmişti. Sovyetler Birliği ise 1990 yılından sonra nükleer deneme yapmadı. Nükleer silahların geleceği, ilgili ülkelerin stratejik kararlarıyla şekillenecek gibi görünüyor.