**Trump’tan İsrail-Hamas Ateşkesi Açıklaması**
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Hamas arasında gerçekleştirilen ve esir takasını kapsayan ateşkes anlaşmasına dair önemli bilgiler paylaştı. Trump, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamalarda, “20 esir geri döndü. Ancak işimiz henüz bitmedi; ikinci aşama şimdi başlıyor” ifadesini kullandı.
**20 Esirin İadesi ve Gelecek Aşama**
Trump, Hamas’ın Gazze Şeridi’ndeki 20 İsrail esirini serbest bırakmasının ardından, bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu vurguladı. “20 esir geri döndü ve durumu gayet iyi. Bu büyük bir rahatlama sağladı, ancak tüm işimizi henüz tamamlamadık. Hayatını kaybeden esirler, belirtilen şekilde iade edilmedi. Şimdi ikinci aşama başlıyor” şeklinde konuştu.
**Cenazelerin İadesinde Zorluklar Devam Ediyor**
Öte yandan, Hamas’ın dün sabah 20 İsrailli esiri serbest bırakmasının ardından, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden 28 esirden 4’ünün cenazesi Kızılhaç aracılığıyla İsrail’e ulaştırıldı. Ayrıca, Hamas bugün akşam saatlerinde 4 cenazenin daha teslim edileceğini duyurdu.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Sözcüsü Christian Cardon, gazetecilere yaptığı açıklamada, cenazelerin bulunmasının Gazze Şeridi’ndeki enkaz nedeniyle “çok büyük bir zorluk” oluşturduğunu bildirdi ve bu sebepten dolayı cenazelerin iadesinin zaman alacağını belirtti.
KARABÜK’TE ÇÖP KUTUSUNUN YANINA BIRAKILAN VALİZ PANİĞE NEDEN OLDU.
KARABÜK’TE ÇÖP KUTUSUNUN YANINA BIRAKILAN VALİZ PANİĞE NEDEN OLDU.
KARABÜK’TE ÇÖP KUTUSUNUN YANINA BIRAKILAN VALİZ PANİĞE NEDEN OLDU.
KARABÜK’TE ÇÖP KUTUSUNUN YANINA BIRAKILAN VALİZ PANİĞE NEDEN OLDU.