Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    TREDAŞ, Yaz Sıcaklarına Karşı Enerji Kesintilerini Önlemek İçin İHA Teknolojilerini Aktif Olarak Kullanıyor

    Tekirdağ’da yaz sıcaklarıyla birlikte enerji kesintilerini önlemek amacıyla TREDAŞ, termal İHA’lar ve jeneratörlerle kesintisiz hizmet sağlamak için çalışıyor. TREDAŞ Tekirdağ Merkez İşletme Bakım Şefi Ülkü Can, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’daki 20 bin kilometrekarelik alanda arızaları önlemek için sürekli bakım ve kontrollerin sürdüğünü belirtti.

    Tekirdağ'da yaz sıcaklarıyla birlikte enerji kesintilerini önlemek amacıyla TREDAŞ, termal

    **Yaz Sıcaklarında Enerji Kesintilerine Önlem Alınıyor**

    Yaz sıcaklarının etkisinin hissedildiği Tekirdağ’da, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) ekipleri, enerji kesintilerini en aza indirmek için çaba gösteriyor. Termal insansız hava araçlarından jeneratörlere kadar pek çok teknolojik imkanı kullanarak sahada faaliyetlerini sürdürüyorlar.

    **Saha Çalışmaları ve Enerji Sürekliliği**

    TREDAŞ ekipleri, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın sınırlarını içine alan 20 bin kilometrekarelik geniş alanda arızaların oluşmadan önüne geçmeyi hedefliyor. 300 bine yakın elektrik direği ve 10 binin üzerinde trafoyu takip etmek amacıyla termal özellikteki insansız hava araçları (İHA) devreye alınıyor. Özellikle zorlu orman ve dağlık alanlarda, bu İHA’lar hızlı bir şekilde arıza tespit edebiliyor ve bakım ekiplerine yönlendirme yapabiliyor. Yaz aylarındaki artan enerji yükü ve sıcak hava koşulları altında, TREDAŞ, bakım çalışmalarını geniş bir çerçevede gerçekleştiriyor. Bu süreçte iletken kontrollerinden ağaç budama işlemlerine kadar birçok aşama yer alıyor.

    **Arızalara Önceden Müdahale**

    TREDAŞ Tekirdağ Merkez İşletme Bakım Şefi Ülkü Can, sahada arıza, onarım ve bakım süreçlerinin koordinasyonunu sağlamakta. Can, bu süreç hakkında yaptığı açıklamada; “30 bine yakın direk ve 10 bin üzerinde trafo ile ilgili çalışmalara devam ediyoruz. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla şebekelerde bazı riskler ortaya çıkıyor. Bu riskleri azalmak için sürekli kontroller yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Can, her türlü arızaya müdahale etmek için planlı kesintilerle bakım yapmaya gayret ettiklerini vurguladı.

    **Termal İHA’ların Önemi**

    Özellikle erişimin zor olduğu dağlık ve ormanlık alanlarda İHA’ların kullanılması, arıza tespiti için önemli bir avantaj sağlıyor. Can, bu teknolojik destekle ekiplerin arızalı bölgelere ulaşımının daha hızlı hale geldiğini belirtti. SCADA sistemi üzerinden İHA’lardan gelen veriler anlık olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, vatandaşların ihbarları dikkate alınarak, elektrik kesintileri önlenmeye çalışılıyor.

    TREDAŞ yetkilileri, kaliteli enerji arzının sürekliliği için vatandaşların herhangi bir arıza durumunda bildirimde bulunmalarının önemine dikkat çekiyor. Yıl boyunca süregelen düzenli bakımların yanı sıra yaz mevsiminde daha kapsamlı bakım çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda termal kameralardan elde edilen verilerle, gerekli noktalar hızla tespit ediliyor ve onarımlar hemen başlatılıyor.