TREDAŞ, Enerji Yatırımları Öncesi Halkla Buluşuyor
Enerji projelerine yönelik adımlar atmadan önce “bilgilendirme toplantıları” düzenleyen Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), bölge halkının görüş, talep ve ihtiyaçlarını doğrudan dinleyerek kaydediyor. Yatırımların sadece teknik açıdan değil, aynı zamanda toplumsal sağlam bir zemin üzerine inşa edilmesi gerektiğini belirten TREDAŞ Genel Müdürü Necati Ergin, “Yatırımlarımızı hayata geçirmeden önce bölge insanını sürecin içine dâhil ediyor, sahada ortak düşünerek, birlikte çözümler üretiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yerel Halkın Görüşleri Önemli
TREDAŞ, enerji altyapısı projelerine başlamadan önce Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde halkla bir araya gelerek yerel paydaşları sürece dahil etme kararı aldı. Yeni enerji yatırımları öncesinde düzenlenen bilgilendirme toplantalarında, bölge halkına projelere ilişkin detaylı bilgiler sunarak, fikir ve talepleri dinlemeye başladı. Şeffaflık, katılımcılık ve sosyal sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde hareket eden TREDAŞ, Malkara Teteköy ve Yenice Vakıfiğdemir’de enerji nakil hatları ile Havsa Osmanlı, Meriç Karayusuflu köyleri ve Subaşı beldesinde şebeke yenileme projeleri hakkında bilgilendirme faaliyetleri yürüttü. Toplantılar oldukça geniş bir katılımla gerçekleşti ve kamuoyunu etkileyen konularda yerel paydaşlarla birebir görüşmeler yapıldı.
Bölge halkının öneri ve taleplerinin titizlikle kaydedildiği toplantılarda ayrıca, çevresel ve sosyal riskler ile ilgili bilgilendirme yapılarak, vatandaşların başvurabilecekleri şikâyet ve görüş mekanizmaları hakkında da bilgi verildi.
Geçmişten Geleceğe Sürdürülebilir İşbirliği
Yatırımların toplumsal yapıyı da göz önünde bulundurması gerektiğini dile getiren TREDAŞ Genel Müdürü Necati Ergin, “TREDAŞ olarak, gerçekleştireceğimiz enerji altyapısı projelerinde yaşamı etkileyebilecek olumsuz durumları en düşük seviyeye indirmek amacıyla çalışıyoruz. Bu kapsamda şeffaf, katılımcı ve toplumsal etkileri dikkate alan bir yaklaşım benimsiyoruz. Proje öncesi halkla bir araya gelerek bilgi paylaşıyoruz. Bölge halkımızın görüşleri bizim için büyük bir değer taşıyor. Trakya’da gerçekleştireceğimiz bu yatırımlarla, güçlü iş birliğimiz sayesinde daha sürdürülebilir bir gelecek inşa edeceğiz” dedi.