Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Trafo kabinlerindeki hırsızlıklar, binlerce abonenin yanı sıra kritik resmi kurumları elektriksiz bıraktı

    Şanlıurfa’da son iki haftada beş ayrı mahallede trafo kabinlerine giren hırsızlar, devlet kurumları da dahil olmak üzere binlerce abonenin elektriksiz kalmasına neden oldu. Dicle Elektrik, hırsızlıkların toplamda 3 milyon TL zarara yol açtığını bildirdi. Şirket, enerji altyapısına yetkisiz müdahalelerin can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayarak, vatandaşları şüpheli durumları bildirmeye çağırdı.

    Şanlıurfa'da son iki haftada beş ayrı mahallede trafo kabinlerine giren

    Son iki hafta içinde beş mahalledeki trafo kabinlerine giren hırsızlar, neden oldukları kesintiler ile binlerce abonenin yanı sıra valilik, nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü ve adliye binaları gibi önemli resmi kurumların da elektriksiz kalmasına sebep oldu. Olay, toplamda 3 milyon TL’ye yakın maddi zarara yol açtı.

    Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 6 ilde kesintisiz ve kaliteli elektrik dağıtımı sağlamayı hedeflerken, Şanlıurfa’daki artan bakır hırsızlıkları nedeniyle zor bir döneme girdi. Son günlerde yaşanan hırsızlıklar, birçok aboneyi etkilemenin yanı sıra kritik kamu kurumlarının da elektriksiz kalmasına neden oldu.

    Geniş çaplı bir enerji kesintisine yol açan son olay, Haliliye ilçesindeki Paşabağı Mahallesi’nde gerçekleşti. Sabah saatlerinde, yaklaşık 4 bin abonenin bağlı olduğu trafo kabinini hedef alan hırsızlar, kilidi kırarak cihazın içerisindeki bakır kablo ve aküleri çaldı. Bu durum, hem konutlar hem de kritik kamu hizmet binalarını etkileyen büyük bir elektrik kesintisine yol açtı.

    Daha önce de Karaköprü ilçesine bağlı Seyrantepe ve Haliliye’deki Veysel Karani, Kamberiye ve Şair Nabi mahallelerindeki trafo kabinlerine benzer şekilde hırsızlıklar gerçekleşti, bu da birçok abonenin mağdur olmasına neden oldu. Dicle Elektrik, hırsızlıklar sonucunda meydana gelen hasarın maliyetinin 3 milyon TL civarında olduğunu bildirdi.

    Dicle Elektrik yetkilileri, yaşanan olaylara ilişkin bir açıklama yaparak, elektrik şebekesine yalnızca yetkililerin müdahalede bulunabileceğinin altını çizdi ve “Yetkisiz müdahalelerde bulunan kişiler, sadece kendi canlarını değil, bölgedeki tüm bireylerin güvenliğini de tehlikeye atıyor. Küçük miktarlarda kazanç elde etmek için yapılan bu eylemler, büyük kamu zararlarına ve binlerce abonenin mağduriyetine yol açıyor. Vatandaşlarımızın şüpheli durumları derhal emniyet güçlerine ve kurumumuza bildirmelerini rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

    Dicle Elektrik, 2013 yılından bu yana toplamda 17 milyar TL yatırım yaparak Şanlıurfa’ya katkıda bulundu. 2025 yılı itibarıyla kente ek olarak 3 milyar TL’lik yatırım planlayan şirket, şebeke yenilemeleri ve akıllı şebeke projeleri dahil olmak üzere 90 farklı proje yürütmektedir. Ancak, yapılan milyarlarca liralık yatırımlara rağmen, elektrik altyapısındaki bu tür sabotajlar, hizmet kesintilerine yol açmaya devam etmektedir.