BEBKA, Eskişehir'de kadın kooperatiflerini bir araya getirdi BEBKA, Eskişehir'de kadın kooperatiflerini bir araya getirdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı, usulsüz fatura kullanımını engellemek ve vergi gelirlerindeki kaybı azaltmak amacıyla trafiğe kayıtlı tüm araçlarda yeni bir uygulama başlatmaya hazırlanıyor. Alınan karara göre, araç sahipleri, yakıt alımlarında sorun yaşamamak için araçlarına Taşıt Tanıma Okuyucu cihazı eklemek zorunda kalacaklar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde çalışmalar yürüten Gelir İdaresi Başkanlığı, trafikte dolaşımda bulunan araçlardan tahsis edilecek vergilerin eksiksiz şekilde sağlanması amacıyla, akaryakıt alım işlemlerinde yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

TÜM ARABALARDA BULUNMASI ZORUNLU OLACAK

1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi uygulamasına göre araç sahipleri, araçların yakıt tankına elektronik etiketli 'Taşıt Tanıma Birimi' (TTB) eklemek zorunda kalacak. Söz konusu yeni uygulama ile akaryakıt istasyonlarındaki manuel plaka girişlerinin ortadan kalkacağı öğrenilirken, taşıtların plaka bilgilerinin otomatik olarak sisteme kaydedileceği ve akaryakıt dolum işlemlerinin büyük ölçüde bilgisayar sistemleri üzerinden tamamlanacağı öğrenildi.

akaryakit1.jpg

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, UTTS'nin kurulumu ve yönetimi konusunda öncülük edecek ve bu süreçte taşıt montaj firmalarına yönelik eğitimler düzenleyecek.

SON TARİH 31 ARALIK 2024

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) projesini hayata geçirme aşamasında, akaryakıt sektörü temsilcileriyle düzenli toplantılar yaparak görüşmelerde bulundu. Geçen hafta, UTTS kapsamında Yetkili Taşıt Montaj Firması olma yolunda ilerleyen şirketlerle bir araya gelen Darphane, bu toplantıda otomotiv sektörünün önde gelen isimleri, dernekler ve servis sağlayıcılarıyla sistemin nasıl işlediğini, Taşıt Montaj Firmalarının rollerini ve sorumluluklarını, kayıt ve yetkilendirme süreçlerini detaylı bir şekilde anlattı.