Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Trabzon’dan Soçi’ye Feribot Seferleri 11 Yıl Aradan Sonra Yeniden Başlıyor

    Trabzon-Soçi feribot seferleri, 11 yıl aradan sonra yeniden başlayacak. Trabzon’dan 1992-2008 döneminde sık yapılan seferler, kısıtlamalarla 2014’te sona ermişti. Feribot, bakım sonrası Trabzon Limanı’na demirledi ve seferler kapasite ile anlaşmalara bağlı olarak başlayacak.

    Trabzon-Soçi feribot seferleri, 11 yıl aradan sonra yeniden başlayacak. Trabzon'dan

    Trabzon-Soçi Feribot Seferleri Yeniden Başlıyor

    Trabzon’dan Soçi’ye, Karadeniz’in önemli ticaret merkezlerinden birine 11 yıl aradan sonra feribot seferlerinin yeniden başlayacak olması, ihracatçılar arasında büyük bir heyecan yarattı.

    Geçmişteki Seferler ve Kısıtlamalar

    1992-2008 yılları arasında düzenli olarak gerçekleştirilen Trabzon-Soçi feribot seferleri, 2008’deki kısıtlamalar ve 2010’daki deniz yolculuğuna olan ilginin azalması sonucunda 2014 yılında tamamen durdurulmuştu. Bugünlerde ise bu seferlerin tekrar yapılması için hazırlıklar hız kazanıyor.

    Feribot Trabzon Limanı’na Demir Attı

    Bugün Trabzon Limanı’na gelen feribot, seferlerin yeniden başlayacağına dair umutları artırırken, henüz seferlerin başlayabilmesi için gerekli şartların oluşmadığı bildirildi. Uzun bir süredir bakıma alınan feribot, bu sabah limana yanaştı. Seferlerin başlaması, yolcu kapasitesi ve Rusya ile yapılacak anlaşmalara bağlı olarak şekillenecek.

    Ticaret Odası’nın Girişimleri

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, geçmişte feribot seferleri için gerekli izinlerin alınması adına girişimlerde bulundu ve 300 yolcu, 200 otomobil, 6 otobüs ve 12 ton dökme yük taşıma kapasitesine sahip bir gemi arayışına girdi.