Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Eskişehir’de Ahilik Haftası Etkinlikleri Başladı, Vali Hüseyin Aksoy İrmik Helvası İkram Etti

    Eskişehir’de Ahilik Haftası, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımcılara irmik helvası ikramıyla başladı. İl Müftüsü Muharrem Gül’ün Bereket Duası ile açılan etkinlikte, geleneklerin yaşatılması üzerine vurgular yapıldı. Vali Aksoy, organizasyonların önemine değinerek esnafa bereketli kazançlar diledi.

    Eskişehir'de Ahilik Haftası, Vali Hüseyin Aksoy'un katılımcılara irmik helvası ikramıyla

    Eskişehir’de Ahilik Haftası Etkinlikleri İrmik Helvası İkramıyla Başladı

    Eskişehir’deki Ahilik Haftası etkinlikleri, Bereket Duası ile kutlanmaya başlandı. Etkinlikler kapsamındaki ilk programda Vali Hüseyin Aksoy, katılımcılara irmik helvası dağıttı.

    Ahilik Geleneğinin Yaşatılması Önemli

    Her yıl düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleriyle, bu önemli geleneğin unutulması önlenmeye çalışılıyor. Eskişehir’de de bu yıl etkinlikler, tarihi Çarşı Camii’nde gerçekleştirildi. Etkinliğin başlangıcında İl Müftüsü Muharrem Gül, katılımcılara Bereket Duası okudu. Ardından Vali Aksoy, davetlilere irmik helvası ikramında bulunarak geleneksel lezzetleri paylaştı.

    Ahiliğin Değeri Vurgulandı

    Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Aksoy, Ahilik’in, asırlardır esnafın çalışma anlayışını ve değerlerini temsil eden önemli bir kültür olduğunu dile getirdi. Ahilik geleneğinin sürdürülmesi için, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin koordinasyonu ve Ticaret İl Müdürlüğü’nün desteğiyle çeşitli etkinliklerin devam edeceğini vurguladı. Aksoy, “Geleneklerimizi unutmadan geleceğe taşımak, bu tür organizasyonların katkısıyla mümkün olacaktır. Bu vesileyle Ahilik Haftası’nın tüm esnaflarımıza sağlık ve bereket getirmesini diliyorum.” şeklinde ifade etti.

    Katılımcılar Arasında Esnaf ve Öğrenciler de Yer Aldı

    Etkinliğe Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ahi Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yerel esnaflar ve birçok vatandaş katılarak bu özel anı paylaştı.