Trabzon'da Dağ Kayağı Eğitimi

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun faaliyet programı çerçevesinde, Dağ Kayağı Temel Eğitimi 2-6 Nisan 2026 tarihleri arasında Trabzon‘da gerçekleştirildi. Bu eğitim, Trabzon'da ilk kez düzenlenmesi açısından dikkat çekici bir gelişme olarak öne çıktı.

Eğitim Programı Detayları

Uzungöl Yaylaönü ve Zigana bölgelerinde toplam 22 sporcunun katıldığı eğitim, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun uzman dağ kayağı antrenörleri eşliğinde yürütüldü. Eğitim süresince katılımcılara, dağ kayağı ekipman bilgisi, emniyet ve güvenlik teknikleri, rota planlama, tırmanış ve iniş teknikleri ile çığ farkındalığı ve arama-kurtarma konularında kapsamlı teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

Trabzon'un Potansiyeli

Türkiye Dağcılık Federasyonu Trabzon İl Temsilcisi Zeynep Bayoğlu, organizasyonun Trabzon için önemli bir başlangıç olduğunu ifade etti. Bayoğlu, “Trabzon'un doğal yapısı, kar kalitesi ve farklı parkur seçenekleri dağ kayağı için oldukça elverişli. Bu eğitimle birlikte hem bu potansiyeli görünür kılmayı hem de sporcularımızı bu alana yönlendirmeyi amaçladık,” dedi.

Gelecek Hedefleri

Bayoğlu, Trabzon'un birçok ilçesinde dağ kayağı yapılabilecek uygun alanlar bulunduğunu belirterek, Çaykara, Maçka, Tonya, Hayrat ve Düzköy bölgelerinin kış aylarında elverişli koşullar sunduğunu vurguladı. Bu bölgelerin doğru planlama ve desteklerle önemli spor ve turizm destinasyonları haline gelebileceğini ifade etti.

Bayoğlu, amaçlarının yalnızca sportif faaliyetlerle sınırlı kalmadığını belirterek, “Macera turizminin desteklenmesi, dağ kayağı faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve ilimizin turizm çeşitliliğinin artırılması en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Trabzon'un bu alanda daha fazla ilgi görmesini ve tercih edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi