Trabzon’da Büyük Somon Balıklarının Kaçışı, Olta Balıkçılarını Sevindirdi

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde, somon hasadı sırasında kaçan 4-6 kg ağırlığındaki somonlar, olta balıkçılarının ilgisini çekti. Balıkçı Hüseyin Açıkgöz, gün boyunca 10 somon yakalayarak arkadaşlarıyla paylaştı.

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde, somon hasadı sırasında kaçan 4-6 kg ağırlığındaki

Vakfıkebir’de Somon Balığı Hasadı Heyecanı

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi açıklarında gerçekleşen somon hasadı sırasında balıkçılar, kafeslerden kaçtığı tahmin edilen 4-6 kg ağırlığındaki somonları yakalamak için yoğun bir çaba sarf ettiler.

Balıkçılar Kıyıda Coşkulu Bir Yarış İçinde

Vakfıkebir ile Çarşıbaşı ilçeleri arasındaki sahil, son günlerde olta balıkçıları için adeta bir cazibe merkezi haline geldi. Geçtiğimiz hafta bölgede başlayan somon hasadından sonra kafeslerden veya teknelerden kaçan somonlar denize açılarak sahile yönelince, hemen pek çok balıkçı kıyıya akın etti. Ağırlıkları 4-6 kg arasında değişen bu büyük somonlar, balıkçıların dikkatini çekerek ilgilerini artırdı.

Olta balıkçılarından Hüseyin Açıkgöz (44), gün boyunca harcadığı çabanın ardından ağırlıkları 4-6 kg arasında olan 10 somon balığını tutmayı başardı. Açıkgöz, “Yıllardır zaman zaman bu bölgede somon kafeslerinin fırtınalarda zarar görmesi sonucu oradan kaçan somonları yakalarız, ancak bu kadar iri balıklarla karşılaşmamıştık. Birçok arkadaşımızın misinası koptu çünkü balıklar gerçekten büyüktü ve bizleri zorladı.” şeklinde konuştu.

Tuttukları somonların bir kısmını fırınlara ekmek karşılığında verdiklerini, diğerlerini ise arkadaşlarına dağıttıklarını belirten Açıkgöz, bu balıkçılık deneyiminin kendisi ve arkadaşları için unutulmaz olduğunu vurguladı.