Torunoğlu: Deprem Bölgesindeki Dönüşüm Hibeleri ve Kredileri Güncellenerek Uzatılmalı

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu, deprem bölgesindeki yerinde dönüşüm projesinin hibe ve kredi tutarlarının güncellenmesi ve süresinin uzatılması gerektiğini vurgulayarak, birçok vatandaşın mahkeme süreçleri nedeniyle başvuru yapamadığını belirtti.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu, deprem bölgesindeki

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanı Mehmet Torunoğlu, “Deprem bölgesindeki yerinde dönüşüm projelerinin hibe ve kredi miktarlarının güncellenerek sürdürülmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Torunoğlu, şu anda mahkeme süreçleri ve imar sorunları nedeniyle başvuru gerçekleştiremeyen birçok vatandaşın bulunduğunu ifade etti. Başkan, “30 Haziran 2025 olarak belirlenen son başvuru tarihi, şehrimizin ekonomik yapısına önemli katkı sağlayan yerinde dönüşüm projesinin hibe ve kredi miktarlarının güncellenip sürelerinin uzatılması şarttır. Şehrimizde başvuruların yüzde 60’ını tamamladık, ancak hala mahkeme ve imar problemleri yüzünden başvuru yapamamış binlerce kişi vardır. Adıyaman’a özgü yerinde dönüşüm projeleri, geçici olarak şehrin ticaretine büyük destek sağlamış ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Adıyaman Belediyesi’nin koordineli çalışmalarıyla hızla ilerlemektedir. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için sürenin uzatılması ve hibe ile kredi tutarlarının günümüz inşaat maliyetlerine uygun bir şekilde güncellenmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.