AFAD Başkanı Pehlivan'dan Açıklama

AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Tokat'ta ön görülen sel ve taşkınlar öncesi 15 bin kişinin güvenli bölgelere nakledildiğini duyurdu. Pehlivan, Yeşilırmak'ta su seviyesinin yükselmesi nedeniyle alınan tedbirleri yerinde inceledi. Bugün AFAD Tokat İl Müdürlüğü binasında ilgili birim amirleriyle bir araya gelen Pehlivan, toplantı sonrası basın açıklaması yaptı.

Barajlardaki Durum

Pehlivan, bölgedeki barajlardaki doluluk oranının maksimum seviyeye ulaştığını hatırlatarak, “Meydana gelen taşkınlar ve barajlarda doluluk oranı maksimum seviyeye ulaştığı için riskleri azaltmaya yönelik tedbirler aldık. Bu toplantıdaki amaç, müdahale ve risk azaltma çalışmalarını eşgüdüm halinde gerçekleştirmekti” dedi.

Alınan Önlemler ve Tahliyeler

Beklenen taşkınlarla ilgili ilanın tedbirlerine değinen Pehlivan, “Bu sene özellikle kış ve bahar mevsiminde bol yağışlar aldık. Bu durumu yönetmek bizim sorumluluğumuz. Tokat'ta tahkimat ve tahliye çalışmalarımız sürüyor. Almus barajının dolmasıyla birlikte Kılıçkaya barajı da su seviyesini artırdı. Tokat genelinde tahliyeler ve müdahaleler devam ediyor.”

Toplam Tahliye Sayısı

Pehlivan, “4 binin üzerinde hane tahliye edildi ve yaklaşık 15 bin vatandaşımız güvenli alanlara alındı. Vatandaşlarımıza gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyoruz. Kamusal misafirlerimizi sayın valimizin talimatıyla kabul ettik ve 1000'e yakın vatandaşı misafir ettik. Zarar tespiti ve hasar tespiti çalışmaları sürüyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi