Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tokat’ta Bıçaklanarak Hayatını Kaybeden Genç İçin Duruşma Başladı

Tokat’ın Turhal ilçesinde 3 Mart’ta bıçaklanarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Berkay Melikoğlu’nun davası Zile Adalet Sarayı’nda başladı. Sanık A.M.Ö., tutukluk halinin ardından ilk defa hakim karşısına çıktı. Melikoğlu’nun ailesi ve avukatı, kamu düzeninin sağlanması için en ağır cezanın verilmesini talep etti. Kız kardeşi Işıl Melikoğlu ise adalet çağrısında bulunarak, çocukların korunması gerektiğini vurguladı.

Tokat'ın Turhal ilçesinde 3 Mart’ta bıçaklanarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki

Tokat’ta Genç Bir Hayatın Sonlanması: Berkay Melikoğlu Davası Başladı

Tokat’ın Turhal ilçesinde 3 Mart tarihinde bir parktaki bıçaklama olayında hayatını kaybeden 17 yaşındaki Berkay Melikoğlu’nun davasının ilk duruşması Zile Adalet Sarayı’nda gerçekleşti.

Olayın detaylarına göre, Mareşal Feyzi Çakmak Mahallesi’nde, önceden husumet besleyen A.M.Ö. ile Berkay Melikoğlu arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönmesiyle birlikte A.M.Ö., yanındaki bıçağı kullanarak Berkay’ı yaraladı. Ağır yaralanan genç, hemen Turhal Devlet Hastanesi’ne kaldırılmasına rağmen yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından emniyet güçleri A.M.Ö.’yü yakalayarak tutukladı ve cezaevine gönderdi.

Yedi Ay Sonra Duruşma Günü

Berkay Melikoğlu’nun ölümüne sebep olan kavganın ardından tutuklanan A.M.Ö., ilk kez hâkim karşısına çıktı. Duruşma öncesinde, Berkay’ın ailesi ve yakınları adliye önünde toplanarak, adalet arayışlarını dile getirdi.

Aile Adalet Talep Ediyor

Ailenin avukatı Fatih Savaş, “Ne yazık ki, bugün 17 yaşındaki bir evladımızın katledilişinin duruşması. Dosyadaki somut deliller çerçevesinde duruşmamız başladı. Adli mercilerden sanığın en ağır cezaya çarptırılacağına inanıyoruz. Kamu vicdanının bu olayla ilgili olarak etkilenmesi en büyük temennimiz” diye belirtti. Savaş, toplumda bir güvenliğin sağlanabilmesi için bu tür suçların ağır bir şekilde cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Berkay Melikoğlu’nun kız kardeşi Işıl Melikoğlu ise duygularını paylaşarak, “Kardeşim bıçaklanarak hayatını kaybetti. Bugün burada onun sesi olmak için bir araya geldik. 17 yaşındaki bir gencin öldürülmesinde sebep aramak anlamsız. Kardeşim, çocukları korumak istemesi nedeniyle hedef haline gelmişti. Biz onun sesi olacağız. Adaletin yerini bulmasını umuyoruz. Sokaklarımızda çete dolusu insan istemiyoruz ve silahlara ulaşımı engellemek istiyoruz. Berkay gibi başka çocukların hayatlarını kaybetmesini istemiyoruz” şeklinde konuştu.