Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Tokat’ta 112 Acil Yardım Ekipleri, Yabancı Cisim Nedeniyle Nefes Alamayan Bebeği Telefonla Kurtardı

    Tokat’ta 112 sağlık ekipleri, telefonda anneye rehberlik ederek yabancı cisim aspirasyonu geçiren 1 aylık bebeği hayata döndürdü. Olay, doğru bilgi ve soğukkanlılığın acil durumlarda ne denli kritik olduğunu bir kez daha gösterdi.

    Tokat’ta 112 sağlık ekipleri, telefonda anneye rehberlik ederek yabancı cisim

    Tokat’ta Minik Bebeği Telefonla Kurtarma Başarısı

    Tokat’ta, 112 Acil Çağrı Merkezi’ndeki sağlık personelinin telefon üzerinden yaptığı müdahale sonucunda 1 aylık bir bebek, yabancı cisim aspirasyonu yaşadı.

    Olay, bir annenin küçük çocuğu için yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirmesiyle başladı. Nefes almakta zorluk çeken minik bebeğe en hızlı şekilde ulaşmaya çalışan sağlık ekipleri, hemen anne ile irtibata geçti. Telefon aracılığıyla verilen ilk yardım tarifleri, anneye sakin bir şekilde yönlendirilerek bebeğin kurtulmasına yardımcı oldu.

    Kısa süre içinde bebeğe yapılacak müdahale sayesinde bebek yeniden nefes almaya başladı. Aile, olayın başarıyla sonuçlanmasının ardından derin bir nefes aldı ve büyük bir panik yaşamaktan kurtuldu.

    Doğru Bilgi ve Hızlı İletişim Hayat Kurtarıyor

    Yetkililer, bu olayın acil durumlarda doğru bilgilendirme, etkili iletişim ve soğukkanlı yaklaşımın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini vurguladı. Tokat 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri, sağlıkla ilgili her türlü çağrıya anında yanıt vermeye devam ettiklerini belirterek, “Sağlıkta erişim, iletişim ve doğru müdahale hayat kurtarır” ifadesini dile getirdi.