İzmir’de Trafik Kazası Sonrası Eylem Gerçekleştirildi
İzmir’in Tire ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi önlerinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Kazanın hemen ardından işçiler ve yöneticiler, kazanın olduğu noktada eylem düzenledi ve Tire-Torbalı Karayolu’nu trafiğe kapattı.
Feci Kaza ve Sonrasındaki Tepkiler
Olay, Tire Organize Sanayi Bölgesi’nin 2 No’lu girişi civarında sabah saatlerinde gerçekleşti. İşe giden Mustafa Hüseyin Barış, kaza sonucunda hayatını kaybederken, motosikletteki diğer kişi Turgay Evcimik yaralanarak hastaneye sevk edildi. Ayrıca, 20 yıl önce bu yol için yapılan başvuruların sonuçsuz kalması ve hala 1 metre bile bölünmüş yol yapılmaması dikkat çekti. Kazanın ardından, TOSBİ çalışanları, akşam saatlerinde bu soruna dikkat çekmek amacıyla eylem düzenledi ve “Biz ölüme değil işimize gitmek istiyoruz” sloganıyla yolun bölünmesi talep edildi.
“Can Güvenliğimiz Tehlikede”
Eylem sırasında işçiler adına konuşan Bekir Karıncalı, kaybettikleri mesai arkadaşlarının acısını dile getirerek, “Her sabah ailemizle vedalaşarak işe çıkıyoruz, ancak bu yol bizim için bir ölüm yolu haline geldi.” şeklinde konuştu. Tek şeritli ve sinyalizasyonu olmayan yolun tehlikelerinin altını çizen Karıncalı, “Eğer bu yol yapılmazsa, yarın başka bir işçi ismi anılacak. Bu duruma daha fazla razı olamayız.” ifadelerini kullandı.
Her Yıl 24 Kaza Gerçekleşiyor
TOSBİ güzergahında her yıl ortalama 24 yaralanmalı veya maddi hasarlı kaza yaşandığı bilgisi verildi. Günlük yaklaşık 2,500 aracın geçtiği yolun güvenliksizliğine vurgu yapan Karıncalı, “Bu yolun hızla bölünmesi ve düzenlenmesi gerekiyor. Kaybedecek zamanımız kalmadı.” dedi.
Firmaların Güvenliğini Tehdit Eden Durum
Sanayiciler adına açıklama yapan Metin Akdaş ise kaza sonrası yaşanan üzüntünün arka planında yıllardır süren ihmaller olduğunu belirtti. Akdaş, “Bu yol her geçen gün daha fazla risk barındırıyor. 2004 yılından beri gerekli başvuruları yaptık, ancak hala bir gelişme sağlanamadı.” diyerek, 7,500 çalışanın ve 105 fabrikanın güvensiz bir yoldan geçmek zorunda kaldığının altını çizdi. Eylem sonunda katılımcılar, hayatını kaybeden Mustafa Hüseyin Barış’ın anısına kaza yerine karanfiller bıraktı.