Aile Müzik Terapi Merkezi Hizmete Açıldı
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) katkılarıyla inşa edilen Aile Müzik Terapi Merkezi, yapılan anlamlı bir tören ile faaliyete geçti.
2025 yılı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Aile Yılı” olarak ilan edilmesi vesilesiyle, aileleri güçlendirme amacı güden projeler hayata geçiriliyor. Bu strateji çerçevesinde Lübnan’da TİKA desteğiyle kurulan Aile Müzik Terapi Merkezi’nin açılışı gerçekleştirilmiş oldu. Törene Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Murat Lütem, Lübnan Parlamentosu’ndan milletvekilleri Said Asmar ve Nazih Matta, Zouk Mosbeh Belediye Başkanı Elie Saber ile birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.
Merkezde Müzik Dolu Bir Ortam Sunulacak
Aile Müzik Terapi Merkezi, müzik eğitiminin verileceği ve küçük çaplı gösterimlerin gerçekleştirileceği alanlarla donatıldı. Burada, aile bireyleri arasındaki bağı güçlendirmek, duygusal etkileşimi artırmak ve özel ihtiyaçları olan bireylere destek sağlamak amaçlanıyor. Müzik terapisi etkinlikleri, alanında uzman profesyoneller aracılığıyla gerçekleşecek. Ayrıca, çocukların ve gençlerin yeteneklerini keşfedip geliştirebilecekleri bir alan sunan merkez, müzik aletleri ile donatıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Büyükelçi Lütem, merkezin işlevinin yalnızca bir bina olmakla sınırlı olmadığını, aynı zamanda ailelerin güçlenmesine ve çocukların kendilerini ifade edebileceği bir sanatsal alan yaratacağını ifade etti. Lütem, bu merkezin, Türkiye ile Lübnan arasındaki dostluk ve dayanışmanın bir göstergesi olduğunu belirtti.
Kültür-Sanat Buluşma Noktası
Açılış programında Türkçe ve Arapça şarkıların seslendirildiği etkinlikler gerçekleştirildi. Törenin ardından davetliler, müzik atölyelerini gezerek merkez hakkında daha fazla bilgi edindi. Aile Müzik Terapi Merkezi, Zouk Mosbeh bölgesindeki aileler ve gençler için yeni bir kültür ve sanat buluşma noktası olmayı hedefliyor.