Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ticaret Bakanlığı 29. Tüketici Konseyi Toplantısı’nda Tüketici Sorunları ve Çözüm Önerileri Ele Alındı

    Ticaret Bakanlığı’nın düzenlediği 29. Tüketici Konseyi, 9 Eylül’de Ankara’da toplandı. Bakan Ömer Bolat, toplantıda tüketici sorunlarını ve çözüm önerilerini ele alarak, özellikle dolandırıcılıkla mücadele ve yapay zekanın rolüne vurgu yaptı. Alınan kararlar ilgili kurumlara iletilecek.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    29. Tüketici Konseyi Toplantısı Ankara’da Gerçekleşti

    Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen 29. Tüketici Konseyi, 09 Eylül tarihinde Ankara’da bir araya geldi. Bu toplantıda, tüketicilerin karşılaştığı güncel sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri detaylı bir şekilde incelendi.

    Yeni Önlemler ve Denetimlerin Artışı

    Bakanlık, tüketicilerin uyuşmazlık çözüm yollarına daha kolay erişimini sağlamak ve piyasa dengesini korumak amacıyla yeni tedbirler aldığını duyurdu. Ayrıca, tüketicilerin hizmet aldığı her tür sözleşme ve işlem alanında düzenli denetimler sürdüğü ve sağlıklı bir piyasa ortamı oluşturma çabasını kesintisiz sürdürdüğü vurgulandı.

    Son iki sene içerisinde, haksız ticaret, aşırı fiyat uygulamaları, stokçuluk ve karaborsacılıkla mücadelede, otomotiv, emlak, gıda ve perakende sektörlerinde birçok yeni yasal düzenleme yapıldığı hatırlatıldı. Bu çerçevede, yüzlerce firma ve milyonlarca ürün denetim altında tutuldu.

    Tüketici Dernekleri ve Sektör Temsilcileri Toplantıda Bir Araya Geldi

    Toplantının başkanlığını Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu yürütürken, tüketici derneklerinin temsilcileri, özel sektör temsilcileri ve ilgili kamu kuruluşları da etkinliğe katılım gösterdi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, tüketicilerin haklarını korumaya yönelik yasal düzenlemeleri hayata geçirirken, uyuşmazlık çözüm yollarının erişimini kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

    29. Tüketici Konseyi’nin ilk bölümünde, katılımcılar tüketici odaklı güncel sorunları ve çözüm alternatiflerini tartıştı. Toplantının ikinci bölümünde ise “Dolandırıcılık Vakalarının Önlenmesi İçin Alınacak Önlemler” ve “Yapay Zekanın Tüketici Korunması Üzerindeki Rolü” gibi konular üzerine çalıştay grupları oluşturuldu.

    Çalıştay sonuçları hakkında genel bir değerlendirme yapıldıktan sonra, dolandırıcılık vakalarının önlenmesi, siber güvenlik önlemleri, istenmeyen iletişimlerin engellenmesi gibi konularda öneriler geliştirildi.

    Alınan tavsiye niteliğindeki bu kararların ilgili kurumlarla paylaşılacağı ve Ticaret Bakanlığı tarafından takip edileceği ifade edildi. Böylece, tüketicinin korunması politikalarına yön verecek ve etkin bir şekilde hayata geçirileceği belirtildi.