Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Erbaa Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrika açılışının ardından Tokat'ta çeşitli etkinliklere katıldı. İlk olarak Tokat Valiliği'ni ziyaret eden Bolat, burada vali ve diğer protokol üyeleriyle bir araya gelerek yerel yönetimlerin kalkınma süreçlerindeki rolü hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Tokat Belediyesine geçerek Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile görüşen Bolat, kentteki projeler hakkında detaylar aldı. Ayrıca, siyasi parti temsilcileriyle de bir araya gelerek, AK Parti ve MHP Tokat İl Başkanlıklarını ziyaret etti ve partililerle sohbet etti.
Yağıbasan Medresesi'nde düzenlenen sivil toplum kuruluşları buluşmasına katılan Bakan Bolat, iş dünyası temsilcileriyle ekonomik potansiyel, yatırım fırsatları ve bölgesel kalkınma konularını masaya yatırdı. Bakan Bolat, Türkiye'nin sınırlarında savaş olmasına rağmen büyüme kaydettiğini belirterek, “Türkiye 2025'te cari fiyatlarla dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi olacak. Satın alma gücü paritesine göre ise 11'inci sıradayız. Mal ve hizmet ihracatımız geçen yıl itibariyle 400 milyar doları geçti. Savunma sanayimizdeki ihracat da 10 milyar doları aştı ve bu yıl daha da artacak gibi görünüyor” dedi.
Bakan Bolat, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı durduklarını ve bu nedenle ticaret sınırlamaları uyguladıklarını ifade etti. “Serbest ticaret bölgelerimizden hiçbir ticaret yapılmıyor. İsrail'in zulmü tüm dünya tarafından görülüyor. Bu şartlar altında Türkiye, siyasi istikrarı ve güçlü yönetimiyle parlayan bir yıldız gibi öne çıkıyor” diye ekledi. Programların ardından Ticaret Bakanı Bolat ve beraberindeki heyet Ankara'ya doğru yola çıktı.




