**TFF, Süper Lig’den 4 Kulübü PFDK’ya Sevk Etti**
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig’de mücadele eden dört kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti.
Sevk Edilen Kulüpler ve Gerekçeleri
TFF’nin resmi web sitesinde yapılan duyuruya göre, 02.06.2025 tarihinde PFDK’ya sevk edilen kulüplerin listesi ve nedenleri şöyle belirtildi:
– **Antalyaspor:** ‘çirkin ve kötü tezahürat’, ‘usulsüz seyirci alımı’ ve ‘talimatlara aykırı hareketler’
– **Galatasaray:** ‘çirkin ve kötü tezahürat’, ‘saha olayları’ ve ‘talimatlara aykırı hareketler’
– **Samsunspor:** ‘saha olayları’ sebebiyle
– **Beşiktaş:** ‘çirkin ve kötü tezahürat’ nedeni ile
Ayrıca, Antalyaspor Kulübü görevlisi Adnan Doğanay, Murat Akkaya, Seher Karakaş, Ömer Acar ve Ubeydullah Bayar da ‘talimatlara aykırı hareket’ gerekçesiyle sevk edildi.
Özel Durumlar ve PFDK’ya Sevkler
Kayserispor’un antrenörü Fevzi Layiç ile Muhammed Türkmen ise ‘sportmenliğe aykırı hareketler’ nedeniyle PFDK’ya sevk edilmiştir. Kasımpaşa Kulübü Antrenörü Anıl Demirci de Kasımpaşa-Göztepe karşılaşmasındaki ‘talimatlara aykırı hareketi’ ve ‘sportmenliğe aykırı durumu’ sebebiyle tedbirli bir biçimde disiplin kuruluna gönderildi.
Bununla birlikte, Türkiye 2. Lig Play-Off finalinde mücadele eden Van Spor FK ile Batman Petrol Spor takımları da ‘saha olayları’ nedeniyle ayrı ayrı PFDK’ya sevk edildi.