Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Narkorehber Timleri ile eş güdümlü olarak uyuşturucuyla mücadele çalışmalarına kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Amaçları ise her kesimden vatandaşın bu konuda bilinçlenmesini sağlamak.
Müdürlük, 07-13 Nisan 2025 tarihleri arasında Çorlu, Çerkezköy ve Süleymanpaşa ilçelerinde düzenlediği etkinliklerle “En İyi Narkotik Polisi: Anne” ve “Narko Nokta” projeleri çerçevesinde binlerce insanla bir araya geldi.
Gerçekleşen etkinliklerde toplamda 5 bin 900 kişiye uyuşturucu kullanımının yarattığı tehlikeler, bağımlılıklarla başa çıkma yöntemleri ve sürdürülen “Bağımsızlık Seferberliği” kampanyası hakkında bilgi verildi.
Aynı zamanda UYUMA uygulaması ve NARVAS projesi tanıtılarak, katılımcıların uyuşturucu ile mücadelede aktif bir rol üstlenmeleri teşvik edilmiştir.
Yetkililer, uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca bir güvenlik meselesi değil, aynı zamanda toplumsal bir bilinçle yürütülmesi gereken bir süreç olduğuna dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin süreklilik göstereceğini ifade etti.