17 Yaşındaki Genç, Ailesine Kasten Zarar Verdi
Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde meydana gelen korkunç bir olayda, 17 yaşındaki A.Ç., anne ve babasını bıçaklayarak öldürürken, amcası, yengesi ve dedesini de ağır yaraladı. Genç, toplamda 74 yıl 3 ay 14 gün hapis cezasına mahkum edildi.
Duruşma Detayları ve Mahkeme Kararı
Olayla ilgili süreç, Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşma ile devam etti. Kurul, tutuklu sanık A.Ç.’yi Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden dinledi. Duruşmaya, A.Ç.’nin bıçakladığı dedesi C.Ç., amcası G.Ç. ve yengesi F.Ç. ile avukatları da katıldı. Mahkeme, sanıktan son bir söz alırken A.Ç., söyleyecek bir şeyinin olmadığını ifade etti.
Sanık, “kasten öldürme” suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı. Yaş küçüklüğü indirimi uygulanarak bu ceza 22 yıl 16 ay 52 gün olarak belirlendi. Toplamda, A.Ç. “kasten öldürme” suçundan 46 yıl 11 ay 14 gün, dedesi, amcası ve yengesi üzerindeki “kasten öldürmeye teşebbüs” suçuyla da 27 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Böylelikle genç, toplam olarak 74 yıl 3 ay 14 gün hapis cezasıyla yüzleşmiş oldu.
Olayın Gelişimi
Geride bıraktığımız yılın Kasım ayında, Muratlı ilçesi Fatih Mahallesi’ndeki bir apartmanda saat 03.00 civarında meydana gelen olayda, A.Ç.’nin psikolojik sorunları olduğu öne sürüldü. A.Ç., mutfaktan aldığı bir bıçakla uyuyan anne ve babası, Nilay ve Murat Çoban’ı acımasızca katletti. Ardından ise alttaki katta bulunan amcası Gürcan, yengesi Fatma ve dedesi Celil’i yaraladı. İhbar üzerine olay yerine ulaşan polis ve sağlık ekipleri, yaralılara anında müdahale ederken, A.Ç. ise gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Yaşanan bu trajik olay, aile içindeki dinamiklerin ve gençlerin ruh sağlığının önemini bir kez daha gündeme getirdi.
- NİLAY ÇOBAN 
- MURAT ÇOBAN 
- TEKİRDAĞ ADLİYESİ 



 
					
				


