TBMM’ye Sunulan 12 Milletvekilinin Dokunulmazlık Dosyaları Karma Komisyona Havale Edildi

1 Min Read

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş da dahil olmak üzere 12 milletvekilinin 18 dokunulmazlık dosyası Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na iletildi.

Dokunulmazlık Dosyaları Meclis’e Sevk Edildi

Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri, yasama dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili olarak Meclis Başkanlığı tarafından Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyona yönlendirildi. Dokunulmazlıkları için başvurular yapılan milletvekilleri ise şunlardır:

“Haziran ayı itibarıyla CHP Genel Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Murat Emir, CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, CHP İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, TİP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, CHP Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat.”

Özgür Özel’in Dosyaları

Özgür Özel’e ait toplamda 7 ayrı dokunulmazlık dosyası mevcuttur. Bu durum, TBMM Genel Kurulu’nda zamanla daha fazla tartışma yaratabilir.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version