Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    TBMM Genel Kurulu, AK Parti’nin önergesi ile gelecek hafta çalışmalarına bir süre ara verecek

    TBMM, AK Parti Grubu’nun önergesi doğrultusunda gelecek hafta çalışmalarına bir ara verecek. İYİ Parti’den Yasin Öztürk, Meclis’in millet ihtiyaçlarına odaklanması gerektiğini vurgularken, CHP’li Cemal Enginyurt ise tatilin gereksiz olduğunu belirtti.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    TBMM, Çalışmalarına Ara Veriyor

    TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti Grubu tarafından sunulan önergenin kabul edilmesi üzerine önümüzdeki hafta Meclis’in faaliyetlerine bir hafta boyunca ara verilmesi kararlaştırıldı.

    AK Parti ve MHP’nin Desteklediği Önerge

    Genel Kurul içerisinde gerçekleştirilen oturumda, AK Parti tarafından Meclis’in çalışma takvimine ilişkin bir öneri sunuldu. Bu önerge, AK Parti ile MHP’nin oylarıyla kabul edildi ve sonraki hafta TBMM Genel Kurulu’nun oturum yapmayacağı kesinleşti.

    İYİ Parti ve CHP’den Eleştiriler

    Önerge üzerine söz alan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “Yasama organının görevleri arasında tatil planları yapmak yoktur. Meclis, halkın ihtiyaçlarına uygun çalışmalıdır. Gerçek iş, ihtiyaca uygun yasaların çıkarılması, denetimlerin sağlanması ve bütçenin görüşülmesidir.” ifadelerini kullandı.

    CHP adına görüşlerini bildiren İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ise, “Meclis bir hafta boyunca tatil yapacak ve ardından çalışma günlerini belirlemek için yeniden oylama yapılacak. Aslında bu duruma gerek yok. Zaten her iki siyasi tarafın oylarıyla her şey ya onaylanıyor ya da reddediliyor.” dedi.

    TBMM’nin önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.