Parlamentolar Arası Birlik 152'nci Genel Kurulu

Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152'nci Genel Kurulu öncesinde, PAB Yürütme Komitesi toplantısına katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, uluslararası sistemdeki belirsizliklerin ve zorlukların arttığı bir dönemde parlamentoların üzerindeki sorumlulukların önemine dikkat çekti. Kurtulmuş, “Diyaloğumuzu artırmak, adaletsizliğe ve çatışmalara karşı sesimizi yükseltmek, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, TBMM'nin ev sahipliğinde 15-19 Nisan tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek PAB 152'nci Genel Kurulu için hazırlıkların devam ettiğini belirtti. 77'si parlamento başkanı olmak üzere 157 delegasyonun yanı sıra 800'den fazla milletvekilinin katılacağını vurgulayan Kurtulmuş, toplantının, parlamentolar arası iş birliğini güçlendirmek adına önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Toplantının Önemi

152'nci Genel Kurul'un temasında yer alan “umudu beslemek, barışı güvence altına almak ve gelecek nesiller için adaleti sağlamak” kavramlarının parlamentolara emanet edilmiş bir sorumluluk olduğunu belirten Kurtulmuş, toplantıda alınacak kararların, parlamenter diplomasinin etkisini doğrudan etkileyeceğini kaydetti. Ayrıca, Kurtulmuş, “Birliğimizin, barışın, demokrasinin ve çok taraflılığın savunulması için güçlü mesajlar iletmesini umuyorum” dedi.

Toplantıda, PAB Başkanı Tulia Ackson ve PAB Genel Sekreteri Martin Chungong da yer aldı.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi