Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: “Meşruiyet tartışmaları yok hükmündedir”

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, meşruiyet tartışmalarının yok hükmünde olduğunu belirterek, asli kaynağın milletin iradesi olduğunu vurguladı. TBMM’nin hem iç hem de uluslararası meselelerde aktif rol oynadığını ifade etti. Yeni Anayasa ve Meclis iç tüzüğü çalışmalarının önemli olduğuna dikkat çekti.

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, meşruiyet tartışmalarının yok hükmünde olduğunu belirterek,

    TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Meşruiyet Vurgusu

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’deki yönetime dair son dönemlerde gündeme gelen meşruiyet tartışmalarının geçersiz olduğunu belirtti. Açık bir şekilde, bu tartışmaların Türkiye Büyük Millet Meclisi açısından yok hükmünde olduğunun altını çizen Kurtulmuş, siyasi meşruiyetin tek kaynağının milletin iradesi olduğunu ifade etti.

    TBMM Açılışında Önemli İsimler Bir Araya Geldi

    Kurtulmuş, 28. Dönem 4. Yasama Yılı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kabine üyeleri ve yüksek yargı organlarının başkanlarının da yer aldığını vurguladı. TBMM’nin, halkın taleplerinin ve beklentilerinin dile getirildiği, aynı zamanda yasaların milletin gözetiminde yasalaştığı bir platform olduğunu belirtti.

    Kurtulmuş, TBMM’nin demokratik bir platform olarak milletin ihtiyaçlarına duyarlı davrandığını ve Türkiye’nin uluslararası alandaki meselelerinde gereken sorumluluğu üstlendiğini vurguladı. Özellikle son iki yılda, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı bir arada durarak bu durumu kınadıklarını ifade etti. TBMM’nin, parlamenter diplomasi aracılığıyla Türkiye’nin uluslararası alandaki duruşunu etkin bir şekilde savunduğunu belirtti.

    Kardeşlik Vurgusu ve Yeni Komisyon

    “Bu tarihi komisyonun özverili çalışmaları ile milletimizin arasındaki fitneye son vereceğiz” diyen Kurtulmuş, Türkler ve Kürtler arasında birliğin sağlanması için umut dolu mesajlar verdi. Sözlerinin devamında, terörün Türkiye’nin hem içindeki hem de çevresindeki güvenliği olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

    Kurtulmuş ayrıca, yeni bir Anayasa ve iç tüzük çalışmaları üzerinde durarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önemli sorumluluklar üstlendiğini belirtti. “Herkesin sesini duyurmasını sağlamak ve Türkiye siyasetine çağdaş standartlar getirmek için yeni düzenlemelerin yapılması gerekiyor,” dedi.

    Meşruiyetin Tek Kaynağı Milletin İradesidir

    Son olarak, Kurtulmuş meşruiyet tartışmalarına dair düşüncelerini de dile getirerek, “Bu tartışmalar yok sayılmalıdır. Türkiye’deki siyasi meşruiyetin kaynağı milletin iradesidir; başka hiçbir gücün bu konuda bir yetkisi olamaz” dedi. TBMM’nin, farklı düşüncelerin bir araya geldiği ve milletin iradesinin temsil edildiği bir yer olduğunu vurguladı.

    Bu ifadeler, Kurtulmuş’un TBMM’nin önemini ve Türkiye’deki siyasi meşruiyetin nasıl sağlandığını net bir şekilde ortaya koyuyor.