Tarsus’un Ekonomik ve Sosyal Gelişimi İçin Bir Araya Gelindi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’ta ekonomik ve sosyal alandaki gelişmelere yön vermek amacıyla düzenlenen Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’na katıldı. Toplantıda, Seçer, “Tarsus, tüm sektörlerde büyüme potansiyeline sahip bir şehir” dedi.
Zengin Katılımla Gerçekleşen Toplantı
Başkan Vahap Seçer’in katıldığı toplantı, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Özen ve çeşitli STK’ların yöneticileri hazır bulundu. Başkan Seçer, Tarsus’un Mersin’in en kalabalık ve tarihi yerleşim alanlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Uzun yıllardır pek çok fırsatı değerlendirilememiş bir şehir olarak görüyorum Tarsus’u. Burada sanayi, tarım ve kültür turizmi gibi pek çok alanda büyüme potansiyeli var. Tarsus, tüm sektörlerde bağımsız bir biçimde gelişme gösterebilir” ifadesinde bulundu.
Alınan Kararların Önemi Vurgulandı
Başkan Seçer, son zamanlarda gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgesi yatırımları, turizm projeleri ve tarımın katma değerli ürünleri konusunda sağlanan ilerlemelerin, Tarsus’un değerini artırdığını dile getirdi. Seçer, “Bu toplantılarda alınan kararların takibi hayati önem taşıyor” dedi. Kendisinin hem Büyükşehir Belediye Başkanı hem de Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olarak, bölgeye katkı sunmaya devam edeceğini belirten Seçer, kurum ve kuruluşların ortak çabaları ile Tarsus’un daha ileri bir noktaya taşınması gerektiğini ifade etti.
Ortak Akıl ile Hedeflere Ulaşmak
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, tarihi bir kent olan Tarsus için önemli projeler gerçekleştirmek arzusunu dile getirdi. İstişare Kurulu’nun, ortak aklın buluşma noktası olduğunu kaydeden Boltaç, “Toplantılarımızın her biri, sürdürülebilir ve kentimize katkı sağlayan işlerin merkezinde olmalıdır. Yüksek İstişare Kurulu, bu açıdan büyük bir katkı sunacaktır” şeklinde konuştu. Boltaç, Seçer’in kapsayıcı yaklaşımının kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, “Tarsus’u daha iyi bir noktaya taşımak için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini ekledi. Toplantı, katılımcıların görüşlerini ve önerilerini paylaşmasının ardından sona erdi.