Talip Geylan’dan Terörsüz Türkiye Vurgusu
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Terörsüz Türkiye” ifadesinin yalnızca bir slogan olmadığını ve bu hedefin, Türkiye Cumhuriyeti’nin sıkıntılarından kurtularak hak ettiği güce erişimini sağlamak için bir eşik olduğunu belirtti.
Yılların Geride Bıraktığı Acılar
Geylan, terörle mücadele süreci hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Bu süreçte Türkiye’nin, terör belası yüzünden uzun yıllar boyunca on binlerce şehit verdiğine dikkat çeken Geylan, “Geçmişte olduğu gibi, bu hedef Türk medeniyetinin yeniden tarihte bir iz bırakacak yeni bir yüzyıla kapı aralamaktır” dedi. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı, “41 yıldır süregelen bölücü terör yüzünden hayatını kaybeden on binlerce insanımız var. Tüm bu mücadeleler, devletimizin kesin ve kararlı duruşuyla desteklenmiştir. Güvenlik güçlerimiz, ülkemizin birliğine yönelik tehditlerle amansız bir şekilde savaşıyor” ifadelerini kullandı.
Güvenlik ve Toplumsal Huzursuzluk
Geylan, terörün yalnızca can güvenliği için değil, aynı zamanda ülke kaynaklarının israfı açısından da bir tehdit oluşturduğunu dile getirerek, “Askerlerimiz, polislerimiz ve sivil vatandaşlarımız sürekli bir tehdit altında yaşamaktadır. Şehirlerimizde yaşanan güvenlik problemleri, toplumsal huzurumuzu tehdit ediyor” diye konuştu. Emperyalizmle iş birliği yapan terör örgütlerinin, halk arasında düşmanlık tohumları ekme çabasının içinde bulunduğunu vurguladı.
Ekonomiye Etkisi ve Gelecek Vizyonu
Geylan, terörün ülkenin ekonomik gücüne de zarar verdiği üzerinde durarak, “Uzmanlar, terörün ülke ekonomisine maliyetinin 2 trilyon dolardan fazla olduğunu belirtiyor. Düşünsenize, bu kaynaklarla neler yapılabilirdi!” dedi. Devletin bu durum karşısında kararlı bir tutum sergilediğini ifade eden Geylan, “Terörle müzakere edilmeyecek, bunu herkes biliyor” ifadeleriyle güçlü bir mesaj verdi. Geylan, terörün, Türkiye’nin gelişiminin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu belirterek, 21. yüzyılın Türk asrı olarak inşa edilebilmesi için, Türkiye’nin ağır yüklerden kurtulması gerektiğini sözlerine ekledi.