Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Talip Geylan: Milli Eğitim’de Yönetici Atamaları Yazılı Sınav Başarısına Dayanmalıdır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki yönetici atama sisteminin yazılı sınav başarısına dayandırılması gerektiğini savundu. Mülakatların kaldırılmasını isteyen Geylan, proje okulu yöneticilerinin sistemde önemli bir yer alması gerektiğini vurguladı. Eğitimde liyakatin sağlanması gerektiğini belirtti.

Bu haberin fotoğrafı yok

**Türk Eğitim-Sen: Yönetici Atamaları Liyakat ve Sınav Başarısına Göre Yapılmalı**

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) yönetici atamalarının temel olarak yazılı sınav başarılarına dayandırılması gerektiğini ifade etti. Geylan, mülakat sisteminin iptal edilmesi gerektiğini savunarak, bu durumun keyfi uygulamalara kapı açtığını belirtti.

**Liyakat Temelli Bir Sistem Zorunludur**

Geylan, MEB’in mevcut yönetici atama sisteminin ivedilikle değiştirilmesi gerektiğini ve bu değişikliklerin liyakat esasına dayanan bir sistem oluşturulması gerektiğini vurguladı. Genel Başkan, ilk defa yönetici olacak bireylerin, yazılı sınavdan başarı kazandıktan sonra eğitim almalarının önemine dikkat çekti. Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda, ehliyetli okul yöneticilerinin atanamadığı eleştirisini dile getirerek, bu sorunun çözümünün zamana ihtiyaç duyduğunu söyledi.

**Proje Okulu Yöneticileri Sisteme Dahil Edilmeli**

Geylan ayrıca, özellikle proje okulu yöneticilerinin de bu sisteme dahil edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Proje okullarında yaşanan yönetim sorunlarının, kişisel çıkarlar nedeniyle oluştuğunu ifade eden Geylan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslenerek, bu okulların amaçlarına uygun bir yönetim anlayışıyla tekrar yapılandırılması gerektiğini belirtti. Geylan, “Kamu yönetiminde, ‘emaneti ehline veriniz’ ilkesinin uygulanmasının elzem olduğunu” vurgulayarak, bu konunun bir kamu sorunu olduğunu kaydetti.

Sonuç olarak, eğitimdeki liyakat öneminin altını çizen Türk Eğitim-Sen, yönetici atamalarının daha adil ve şeffaf bir biçimde gerçekleştirilmesi için gerekli reformların bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyor.