2025 Yılı Vergi Ödemeleri İçin Son Tarih Açıkladı
Talas Belediyesi, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve ilan reklam vergilerinin 2025 yılı ilk dönem taksit ödemeleriyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, mükelleflere 2 Haziran 2025 tarihine kadar ödemelerini gerçekleştirmeleri gerektiğini hatırlattı. President Yalçın, vatandaşların son tarihe kalmamaları için dikkatli olmalarını istedi.
Ödeme Süreci Devam Ediyor
Bu yılın emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergilerinin birinci taksit ödemeleri şu anda sürüyor. 2 Haziran 2025 tarihi itibarıyla son ödeme gününün geleceğini vurgulayan Başkan Yalçın, bu süreçte ödemelerin zamanında yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Başkan Yalçın, bu ödemelerin belediye hizmet binasında, Mevlana Mahalle Meydanı’ndaki veznelerde veya internet üzerinden yapılabileceğini ifade etti. Nakitsiz ya da kredi kartı ile vergi ödemeleri yine internet yoluyla da mümkün. Vatandaşların www.talas.bel.tr adresini ziyaret ederek “ödeme işlemleri” kısmından işlemlerini gerçekleştirmeleri gerektiğini belirtti.
Vezne Çalışma Saatleri Düzenlendi
Başkan Yalçın, veznelerde yoğunluk yaşanmaması adına çeşitli önlemler alındığını belirtti. Bu bağlamda veznelerin çalışma saatlerinde değişikliklere gidildi. 20 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında hafta içi her gün 08.00-19.00 saatleri arasında açık olacak olan vezneler, hafta sonları 10.00-16.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek.
Mevlana Meydanı’ndaki Vezne Hizme Girecek
Ayrıca, mükelleflerin vergi ödemelerini daha rahat yapabilmeleri için Mevlana Meydanı’ndaki vezne de 26 Mayıs 2025 tarihinden itibaren açılacak. Bu yeni vezne, hafta içi günlerde 13.30-19.00 saatleri arasında, hafta sonları ise 10.00-16.00 saatleri arasında hizmet verecek.
Online İşlemler Kolaylaşıyor
Diğer taraftan, Talas Belediyesi internet sitesi üzerinden yeni hizmetler sunmaya başladı. Mükellefler, “E-Emlak Vergisi Bildirim” ve “E-Emlak Vergisi Rayiç Belgesi” sekmeleri aracılığıyla işlemlerini belediye ziyaretine gerek kalmadan gerçekleştirebilecekler.