Anma Töreni Tahran'da Gerçekleşti
İran'ın başkenti Tahran'da, ABD ve İsrail'in Hürmüzgan eyaletine bağlı Minab kentinde düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden öğrencilerin ölümlerinin 40. günü dolayısıyla anma töreni yapıldı. Tören, Hicab Bulvarı'ndaki su arıtma tesisi önünde düzenlendi. Çocuklarıyla birlikte katılan çok sayıda aile, alanda duygusal anlar yaşadı. ABD ve İsrail karşıtı sloganların atıldığı etkinlikte, saldırıların kınandığı konuşmalar yapıldı ve Kur'an-ı Kerim okundu.
Sembolik Sınıflar ve Çizimler
Etkinlik alanında, hayatını kaybeden öğrencileri temsilen sembolik sınıflar kuruldu. Öğrencilerin fotoğrafları asılarak, ayrıca hayatını kaybedenler için çizilen resimler sergilendi. Programda, çocuklar kağıttan hazırladıkları füze maketlerini boyayarak, anma etkinliğine katıldılar.
Minab'daki Okul Saldırısı Hakkında
ABD ve İsrail'in 28 Şubat'ta İran'a yönelik başlattığı saldırılar kapsamında, Hürmüzgan eyaletine bağlı Minab kentindeki Şeceretü't-Tayyibe İlkokulu'na ders saatleri sırasında füze saldırısı düzenlenmişti. Bu saldırıda, 165'ten fazla öğrenci hayatını kaybetmişti. İran Eğitim ve Öğretim Bakanlığı'ndan gelen açıklamada, saldırılarda ülke genelinde 245 öğrencinin yaşamını yitirdiği, 178 öğrencinin yaralandığı bildirildi. Ayrıca 58 öğretmenin hayatını kaybettiği, 24 öğretmenin yaralandığı ifade edildi.





