Suudi Arabistan Grand Prix’si Bu Hafta Sonu Cidde’de Yarışseverlerle Buluşacak

Formula 1, 20-21 Nisan tarihlerinde Suudi Arabistan Grand Prix’siyle sürüyor. Cidde’deki Corniche Pisti’nde düzenlenecek 50 turluk yarışta, Lando Norris liderliğini koruyor. Oscar Piastri ve Max Verstappen de üst sıralarda yer alıyor.

Formula 1, 20-21 Nisan tarihlerinde Suudi Arabistan Grand Prix'siyle sürüyor.

Formula 1’in heyecan dolu yarışları bu hafta sonu Suudi Arabistan Grand Prix’si ile devam edecek. Sezonun beşinci etabı, Cidde kentinde yer alan 6.174 metre uzunluğundaki Corniche Pisti’nde 50 turluk bir mücadele olarak gerçekleştirilecek. Sıralama turları yarın TSİ 20.00’de başlayacakken, asıl yarış ise 20 Nisan Pazar günü, yine TSİ 20.00’de düzenlenecek.

Geçen sezon bu pistte zaferi elde eden pilot, Hollandalı Max Verstappen olmuştu. Ayrıca, bu pistteki en hızlı tur zamanını 2021 yılında 1:30.734 ile Britanyalı Lewis Hamilton kaydetmişti. Önceki dört yarışta, McLaren’in pilotları Oscar Piastri iki kez, Lando Norris ise bir kez, Red Bull’dan Max Verstappen ise bir kez galip gelmeyi başardı.

Suudi Arabistan Grand Prix’si öncesinde güncel pilotlar ve takımlar klasmanında ilk beşte yer alan isimler şöyle sıralanıyor:

Pilotlar
1- Lando Norris (Büyük Britanya): 77 puan
2- Oscar Piastri (Avustralya): 74 puan
3- Max Verstappen (Hollanda): 69 puan
4- George Russell (Büyük Britanya): 63 puan
5- Charles Leclerc (Monako): 32 puan

Takımlar
1- McLaren: 151 puan
2- Mercedes: 93 puan
3- Red Bull: 71 puan
4- Ferrari: 57 puan
5- Haas Ferrari: 20 puan