Suriye ordusu Rakka kırsalındaki Tabka şehrinin kontrolünü sağladığını bildirdi.

3 Dakika Okuma

Suriye ordusu, PKK/YPG ve SDG’ye yönelik operasyon kapsamında Tabka’nın kontrolünü ele geçirdi

Suriye ordusu, terör örgütü PKK/YPG ve Suriye uzantısı Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) yönelik operasyonları kapsamında Rakka kırsalındaki Tabka şehrinin kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu. Suriye Savunma Bakanlığı Medya ve İletişim Dairesi, terör örgütlerinden ayrılmak isteyen 483 örgüt mensubunun güvenlik güçleriyle iletişime geçtiğini belirtirken, 181 teröristin güvenli bir şekilde teslim alındığını kaydetti.

Suriye ordusu, PKK/YPG ve Suriye uzantısı SDG’ye yönelik kapsamlı operasyonlarına devam etmektedir. Ordu, Fırat Nehri’nin doğusuna geri çekilen terör unsurlarını işgal ettikleri kentler ve kırsal bölgelerde etkisiz hale getirmeye çalışıyor. Suriye Ordusu Operasyon Odası’ndan yapılan açıklamada, Rakka kırsalındaki Tabka şehrinin PKK milislerinden tamamen temizlendiği ve şehrin tamamen Suriye ordusunun kontrolüne geçtiği bildirildi. Suriye Enformasyon Bakanı Hamza El Mustafa, askeri birliklerin devam eden ilerleyişi kapsamında Suriye ordusunun ülkenin en büyük barajı olan Fırat Barajı’nın kontrolünü de aldığına dikkat çekti.

SDG, Tabka’dan çekilirken mahkum ve tutukluları infaz etti

Suriye hükümeti, SDG örgütünün ve terör örgütü PKK’ya bağlı grupların, Tabka’dan çekilmeden önce bazı esirleri infaz ettiğini duyurdu. Hükümet, bu durumu sert bir dille kınadı. Suriye devletinin tüm vatandaşlarını koruma sorumluluğuna vurgu yapan Bakan Mustafa, “Bu örgüt Suriye halkına ait bir güç gibi değil, sınır ötesi ajandalara hizmet eden bir yapı gibi hareket etmektedir. Kürt dili ve kültürü, devletimizin asli bir parçasıdır ancak bu yapının yaşadığı hızlı çöküş, onların bu topraklara ait olmadığını kanıtlamıştır. Bu yapı, hiçbir siyasi fikri olmayan, 70’li yılların kapalı ideolojilerini taşıyan bir organizasyondur” diye ifade etti.

Açıklamada, “Özellikle sivillerin de aralarında bulunduğu esirlerin infaz edilmesi, Cenevre Sözleşmeleri uyarınca tüm unsurlarıyla bir suç teşkil etmektedir. Bu açıkça uluslararası insancıl hukuka aykırıdır. Bu suç niteliğindeki davranış, SDG örgütünün milis karakterini ve sivilleri ile esirleri rehin alma yöntemlerini göstermektedir. Suriye hükümeti, hayatını kaybedenlerin ailelerine adil bir hukuki hesaplaşmanın sağlanacağı taahhüdünde bulunmakta ve uluslararası toplumu bu suçu kınamaya çağırmaktadır” denildi.

483 terör örgütü mensubu güvenlik güçleriyle iletişime geçti

Suriye Savunma Bakanlığı Medya ve İletişim Dairesi’nden yapılan açıklamada, terör örgütlerinden ayrılmak isteyen 483 örgüt mensubunun güvenlik güçleriyle iletişime geçtiği ve bu kişilerden 181’inin güvenli bir şekilde teslim alındığı belirtildi.

Teröristler, Raşid Köprüsü’nü havaya uçurdu

Terör unsurları, Fırat Nehri’nin doğusuna geri çekilmeye devam ederken, nehirdeki Raşid Köprüsü’nü de havaya uçurdu. Suriye basını, SDG’nin Rakka kırsalındaki sabotaj faaliyetleri çerçevesinde Rakka’ya su taşıyan ana boru hattında hasar meydana geldiğini ve bu nedenle şehre su sağlanamadığını aktardı.

SDG, Deyrizor’da sivil yerleşim yerlerini vuruyor

Deyrizor Valiliği, SDG unsurlarının bölgedeki sivil yerleşkeleri hedef aldığına dair bir açıklama yaptı. Güvenlik önlemleri nedeniyle devlet dairelerindeki işlemlerin askıya alındığı ve bir günlük tatil ilan edildiği kaydedildi. Bölge halkına, zorunda kalınmadığı sürece evlerini terk etmemeleri çağrısında bulunuldu. Suriye basını, Tayyibe köyü ve Deyrizor şehir merkezindeki yerleşim bölgelerinin gece saatlerinde kamikaze insansız hava araçları (İHA) ve roket saldırılarıyla hedef alındığını bildirdi.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş
Exit mobile version