Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig’de yer alan 10 futbol kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) take etti. 06.05.2025 tarihli açıklamada, ligdeki çeşitli uyuşmazlıklar ve disiplin ihlalleri kaydedildi. Antalyaspor, 02.05.2025 tarihinde gerçekleşen Antalyaspor – Konyaspor maçındaki “çirkin ve kötü tezahüratlar” sebebiyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi gereği sevk edilirken, ayrıca çeşitli saha olayları ve usulsüz seyirci girişleri sebebiyle de yine söz konusu talimatların diğer maddeleri çerçevesinde PFDK’ya yönlendirildi.
Antalyaspor’un görevli isimleri Ömer Akbaş, Süleyman Gözaçık, Mevlüt Altınbaş, Buğra Tercan ve Seher Karakaş, maçı izinsiz ve talimatlara aykırı şekilde yönettikleri için tedbirli olarak sevk edildi.
Konyaspor, Antalyaspor’a nazaran benzer nedenlerle, 02.05.2025 tarihli maçında yaşanan iddialar sebebiyle PFDK’ya yönlendirildi. Kayserispor ise, 03.05.2025 tarihinde Alanyaspor ile gerçekleşen müsabakada “talimatlara aykırı hareket”ler nedeniyle bir dizi idareciyi PFDK’ya sevk etti. Kulüp Başkanı Nurettin Açıkalın da bu sebeple tedbirsiz olarak sevk edilen isimler arasında yer aldı.
Çaykur Rizespor’un 03.05.2025 tarihli maçı, saha olayları gerekçe gösterilerek PFDK’ya iletildi. Galatasaray ve Fenerbahçe, 03.05.2025 ve 04.05.2025 tarihlerinde gerçekleştirdikleri karşılaşmalarda sergilenen “çirkin tezahüratlar” ve talimat ihlalleri nedeniyle PFDK’ya sevk edildiler. Beşiktaş, Adana Demirspor ve Kasımpaşa’nın da çeşitli tarihlerdeki karşılaşmalarındaki kötü tezahüratlar yüzünden disiplin olunacakları belirtildi. Trabzonspor da son olarak 05.05.2025 tarihinde oynadığı müsabakada benzer sebeplerle PFDK sürecine dahil oldu.