Sultangazi’de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi çok yakında hizmete girecek!

Sultangazi Belediyesi, Esentepe Mahallesi’nde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ni tamamladı. Tesis, atölyeler, kütüphane, kadın spor salonu ve taziye salonu gibi çeşitli hizmetlerle donatıldı. Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, merkezin kısa sürede hizmete açılacağını duyurdu.

Sultangazi Belediyesi, Esentepe Mahallesi'nde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ni tamamladı.

Sultangazi Belediyesi, Esentepe Mahallesi’nde inşaatı sona erdirilen ve büyük sanatçı Necip Fazıl Kısakürek’in adını taşıyan kültür merkezini hizmete sunmak için gün sayıyor. Bu tesis, bölge halkının çeşitli ihtiyaçlarını tek bir merkezde karşılayabilmesi adına yapılan hizmet alanlarının sayısını artırma çabası içinde.

Çok yönlü bir yapı olarak tasarlanan merkezde eğitim atölyeleri, derslikler, bir taziye salonu ve spor salonu gibi birçok olanak bulunuyor. İlaveten, merkez bünyesinde bir Aile Sağlığı Merkezi ve muhtarlık ofisi de mevcut. Tesisteki farklı olanaklar, halkın sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılarda bulunmayı hedefliyor.

Merkezde yer alan atölyeler, vatandaşların hobi olarak sürdürdükleri etkinlikleri bir mesleğe dönüştürmelerine olanak tanırken, gençler için de çalışma yapılacak bir kütüphane tasarlandı.

Kadınlara yönelik olarak tasarlanan spor salonu ise, alanında tecrübeli eğitmenler eşliğinde kadınların spor yapabilmesine imkan veriyor. Bu, kadınların kendilerine özel bir ortamda rahatça spor yapabilmeleri için önemli bir fırsat sunacak.

Taziye kültürü, bu merkezle birlikte yaşatılacak ve burada yer alan taziye salonları, cenaze sahiplerine destek amacıyla kullanılacak. Ayrıca, muhtarlık hizmetleri de bu alanda halkın hizmetinde olacak.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, geçtiğimiz yıl Esentepe Mahallesi’nde açtıkları Sezai Karakoç Gençlik, Spor ve Engelliler Merkezi’nin ardından şimdi de bu ikinci tesisin kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Necip Fazıl Kısakürek’in adını taşıyan merkez, halkın yaşam kalitesini artıracak birçok hizmet sunacak. Başkan Dursun, kısa süre içinde merkezin halkın kullanımına açılacağını duyurdu.