Yol Problemlerine Yaratıcı Tepki
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde, davulcu Ahmet Merih Çelik, bozuk yollar nedeniyle tepki gösterdi. Çelik, davulunu çalarak yazdığı maniyi okuyarak Süleymanpaşa Belediyesi’ne seslendi.
Sokakların Durumu İle İlgili Mağduriyet
Aydoğdu Mahallesi Pazar Sokak’ta yaşayan müzisyen Çelik, özellikle yağmur yağdığında çamura dönüşen yollar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Çelik, çevresindeki inşaat çalışmaları dolayısıyla asfaltlama yapılamadığını belirterek, en azından çamurun ortadan kaldırılması için geçici bir çözüm talep etti.
“Bir Beste ile Sorunlara Dikkat Çektim”
Davula eşlik eden sesiyle sokakta yer alan Çelik, “Tekirdağ canımız memleket, yağmur yağınca yollar oluyor felaket. Volkan başkanım duy sesimizi, yollar çamur kıyamet” dizeleriyle başlayan bir mani yazdı. Söz konusu manisi okuyarak, yerel yetkililere dikkat çekti.
Ahmet Merih Çelik, açıklamasında şunları ifade etti: “Bu sokakta yaşayan bir vatandaş olarak, yaklaşık bir hafta önce yollarımızın yapılması için ricada bulunmuştuk. Yağmur sonrası oluşan çamurdan dolayı mağduruz. İnşaatların devam etmesi nedeniyle asfaltlama yapılamadığını anlıyoruz ama yine de mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bu durumu fark ettirmek için müzisyenliğimi kullanarak bir beste yaptım ve okudum.”
Davul sesiyle çevrede büyük ilgi toplayan Çelik’in bu yaratıcı performansı sosyal medyada hızla yayıldı. Mahalledeki birçok sakin de onun bu tepkisine destek vererek, sorunlarına çözüm bulunmasını ümit ediyor.
(HLD)