Sude Yaren Uzunçavdar, 2025 Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda altın madalya kazandı

Milli taekwondocu Sude Yaren Uzunçavdar, 2025 FISU Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda kadınlar 73 kg finalinde Belçikalı rakibi Sarah Chaari’yi 2-0 yenerek altın madalya kazandı. Bu, Türkiye’nin oyunlardaki ikinci altın madalyası oldu.

Bu haberin fotoğrafı yok

Milli Taekwondocu Sude Yaren Uzunçavdar’ın Başarısı

Milli Taekwondocu Sude Yaren Uzunçavdar, 2025 Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda final müsabakasında Belçika’dan Sarah Chaari’yi 2-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Türkiye’nin Oyunlardaki Başarısı

FISU 2025 Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda Türkiye, ikinci altın madalyasını taekwondo branşında elde etti. Kadınlar 73kg’da mücadele eden milli taekwondocu Sude Yaren Uzunçavdar, finalde Belçika’dan Sarah Chaari’yi 2-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

Altın Madalyanın Önemi

Türkiye, bu sonuçla birlikte oyunlardaki ikinci altın, toplamda dördüncü madalyasını elde etti. Bu başarı, Türkiye’nin taekwondo alanındaki gelişimini ve sporun uluslararası platformdaki önemini bir kez daha gösterdi. Sude Yaren Uzunçavdar, gelecek turnuvalar için Türkiye’nin umut verici isimlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı