Sudan Başkonsolosu Dirar’dan Türkiye’nin Afrika’daki Benzersiz Rolüne Övgü: “Tek Beyaz Irk Veren Türklerdir”

Sudan İstanbul Başkonsolosu Osama Dirar, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen programda Türkiye’nin Afrika’daki sömürgeci olmayan tek aktör olduğunu belirtti. Sudan halkının Türkiye’ye bağlılığına vurgu yaparak iki ülke arasındaki kültürel bağlara değindi.

Sudan İstanbul Başkonsolosu Osama Dirar, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda

Sudan Başkonsolosu Dirar’dan Türkiye’nin Afrika Rolüne Vurgu

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından organize edilen bir söyleşi programında Sudan İstanbul Başkonsolosu Osama Dirar, Türkiye’nin Afrika’da sömürgecilikten uzak, sadece destek veren tek beyaz toplum olarak ön plana çıktığını belirtti. Dirar, “Afrika’ya gelip almadan veren tek beyaz ırk Türklerdir” diyerek, Türkiye’nin bu yaklaşımının Sudan halkı üzerindeki olumlu etkilerini dile getirdi.

AK Parti’nin Yabancı Diplomatlarla Düzenlediği Program

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Dış İlişkiler Birimi tarafından düzenlenen “Yabancı Diplomatların Gözünden Türk Dış Politikası” adlı programın ikincisi Arnavutköy’de gerçekleştirildi. Sudan İstanbul Başkonsolosu Osama Dirar’ın katılımıyla düzenlenen etkinlikte, birçok teşkilat üyesi ve AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Dr. Fatih Tuna ile Arnavutköy İlçe Başkanı Salim Gökhan Gürek de hazır bulundu.

Programın açılışında Arnavutköy İlçe Başkanı Salim Gökhan Gürek, etkinliğin önemine dikkat çekerek Sudan Başkonsolosu Dirar’a katılımı için teşekkür etti.

Türkiye’nin Dış Politikasına Dair Önemli Değerlendirmeler

Dr. Fatih Tuna, yaptığı açıklamada İstanbul’da düzenlenen bu tür programların Türkiye’nin dış politikası üzerindeki yansımalarını farklı bakış açılarıyla değerlendirme fırsatı sunduğunu belirtti. Tuna, “Dış politika, Türkiye’nin en güçlü yönlerinden biri. Bu tür programlarla, diplomatların gözünden dış politikamızı dinlemek kıymetli bir deneyim” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politikası hakkında da önemli değerlendirmelerde bulunan Tuna, Türkiye’nin uluslararası alanda kazandığı saygınlığın artarak devam edeceğini vurguladı.

Osama Dirar’ın Türkiye-Sudan İlişkilerine Dair Görüşleri

Osama Dirar, Türkiye ile Sudan arasındaki tarihi bağlantılara değinerek Osmanlı mirasının Sudan üzerindeki etkisini ifade etti. Sudan halkının Türkiye’yi bir vatan gibi hissettiğini kaydeden Dirar, Türkiye’nin Afrika’daki insani yaklaşımını öne çıkardı.

Eğitim, sağlık ve ticaret gibi alanlarda Türkiye’nin sunduğu iş birliklerine de değinen Dirar, Türkiye’nin arabuluculuk rolünün Sudan halkı tarafından olumlu karşılandığını sözlerine ekledi. “Türkiye, Afrika’da hiçbir zaman sömürgeci bir güç olmadı. Bu nedenle Sudan halkı, Türkiye’ye içten bir bağlılık hissediyor” dedi.

Program, katılımcılara soru sorma fırsatının sunulmasının ardından sona erdi. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesi ve Osman Dirar’a plaket takdimi ile tamamlandı.