Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sosyal medya paylaşımından yola çıkan ekipler kaçak göçmenleri yakaladı

    ERZURUM’DA SOSYAL MEDYADA KAÇAK GÖÇMENLERLE İLGİLİ PAYLAŞIMDAN YOLA ÇIKAN EKİPLER ARAZİDE ORGANİZATÖR 3 ŞAHSI VE 10 GÖÇMENİ YAKALADI.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Erzurum’da sosyal medyada kaçak göçmenlerle ilgili paylaşımdan yola çıkan ekipler, arazide organizatör 3 şahsı ve 10 göçmeni yakaladı.

    Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan saha ve analiz çalışmaları neticesinde; Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce internet ortamında icra edilen sanal devriye faaliyeti esnasında, bir şahsın TikTok adlı platformda Erzurum’da düzensiz göçmenleri taşıdığına dair video paylaştığı görülerek, konuyla ilgili yapılan incelemede videoyu paylaşan şahsın kimlik bilgileri tespit edildi.

    Göçmen kaçakçılığı yaptığı değerlendirilen ve kimliği tespit edilen şahısla ilgili Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü (GKİT) ile Tortum İlçe Jandarma Komutanlığınca Tortum ilçesinde operasyon düzenlendi. Operasyon neticesinde Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ile sosyal medya üzerinden paylaşım yapan şahsın da aralarında bulunduğu 3 organizatör yakalandı.

    Yakalanan düzensiz göçmenler, idari işlemlerin tamamlanmasını müteakip Aşkale Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilirken, 3 organizatör ise Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alındı. Organizatörlerin Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.

    YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir