Gümüşhane'nin doğal güzellikleriyle ünlü Kürtün ilçesinde, Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (GÜDAK) tarafından organize edilen doğa yürüyüşü, bu haftaki etkinlikte 21 sporcuyu bir araya getirdi. Alaca Yaylası'ndan başlayarak Çetlüce Yaylası'na kadar uzanan 14 kilometrelik parkur, katılımcılara Karadeniz manzarası, tarihi patikalar ve sonbaharın canlı renkleriyle dolu bir deneyim sundu.
Parkurun Güzellikleri
Katılımcılar, güneşli bir sonbahar gününde gerçekleştirdikleri bu yürüyüşte, ormanların sarı, turuncu ve kırmızı tonlarıyla kaplandığı güzergâhta ilerlediler. Ekim ayındaki yağışların ardından yeşil kalmayı başaran doğa, sporculara hem sonbaharın hem de ilkbaharın renklerini gösterdi. Yürüyüş, Kurttaşı Tepesi'ne tırmanarak başladı ve sporcular, yüksekten Karadeniz'in engin sularını görebilme fırsatı buldular. Ayrıca, Osmanlı-Rus Harbi dönemine ait siper kalıntılarının yer aldığı Savaşkıran Yaylası'na ulaştılar.
Yoğun bitki örtüsünün zorluklar sunduğu parkurun en dikkat çekici kısımlarından biri, insan boyunu aşan orman güllerinin arasından geçen patikalar oldu. Karadeniz'in el değmemiş ormanları arasında ilerleyen ekip, doğanın farklı bitki türlerini gözlemleyerek Yaylacık Yaylası'na ulaştı ve burada yemek molası verdi.

Zirveler ve Sonbahar Renkleri
Yemek molasının ardından Yaylacık Tepe'yi aşarak, Yurt Tepe, Tekmezar Tepe, Taşlıalan Beli ve Belen Tepe güzergâhını takip ettiler. Yüksek kesimlerden Giresun, Trabzon ve Gümüşhane dağlarının göründüğü bu yürüyüş, katılımcılara orman meyvelerini tatma imkânı da sundu. Sonbaharın renk cümbüşü, doğa fotoğrafçılığı açısından da etkileyici görüntüler sağladı.
Yürüyüş, Taşlıca köyü sınırlarında bulunan Çetlüce Yaylası'nda sona erdi. Katılımcılar, gün batımında Karadeniz dağlarının silüetini izleyerek, görsel açıdan zengin bir parkuru tamamlamanın mutluluğunu yaşadılar. GÜDAK üyesi Damla Atalay, parkurun zorluğuna rağmen keyif aldıklarını belirtirken, bu tür zorlu parkurların GÜDAK'ın özelliği olduğunu vurguladı.

Akademisyen Fatma Cebeci Aydın ise yürüyüşün beklenenden çok daha güzel geçtiğini ifade etti. Zorlu alanlara rağmen, yosunlarla kaplı zemin ve zirvelerin görünmesi, yürüyüşü daha da özel kıldı. Sonbahar renklerinin parkurun en etkileyici yönü olduğunu dile getiren Aydın, bölgenin doğasının sunduğu güzelliklerin gözler önüne serildiğini belirtti.





