Söke Anadolu Lisesi’nde İki Önemli Açılış Gerçekleşti
Söke Anadolu Lisesi, köklü geçmişinin bir parçası olarak, aynı günde iki önemli projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşadı.
- 1975-76-77 mezunları voleybol sahası yaptırdı
- Yenilikçi Eğitim Sınıfı açıldı
Açılış, 50. mezuniyet yıl dönümünü kutlayan Söke Lisesi’nin parasız yatılı mezunları tarafından gerçekleştirilen voleybol sahasının tamamlanmasıyla başladı. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim teknolojilerinin güçlendirilmesine yönelik projesi kapsamında oluşturulan “Yenilikçi Eğitim Sınıfı” da törenle hizmete girmiş oldu.
Açılış etkinliğine katılanlar arasında Söke Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Günal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Emniyet Müdürü Fatih Çetinkaya, Gençlik ve Spor Müdürü A. Turan Günen, Ticaret Borsası Başkanı A. Nejat Sağel, Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar ve 1975-76-77 mezunlarıyla birlikte öğretmenler ve öğrenciler yer aldı. Törende, mezunların katkılarıyla yapılan voleybol sahasının açılışı gerçekleştirilirken, projeye emeği geçen kişilere plaket verildi.
Yenilikçi Eğitim Sınıfı ile Teknoloji Destekli Eğitim
Sonrasında, modern eğitim anlayışına cevap veren ‘Yenilikçi Eğitim Sınıfı’nın açılışı yapıldı. Bu sınıf, sadece bilgisayarlarla sınırlı kalmayıp; üç boyutlu yazıcılar, sanal gerçeklik uygulamaları ve robotik kodlama sistemleri gibi bir dizi teknolojik unsurla donatıldı. Türkiye genelinde kurulan 500 yenilikçi sınıftan biri olan bu eğitim alanı, Aydın’daki 9. sınıf olmasının yanı sıra, Söke’deki tek sınıf olma özelliği taşımakta. Böylece öğrencilerin teknolojiyle iç içe bir eğitim deneyimi yaşamaları sağlanacak.
BURSA’DA 2 GÜNDÜR ARANAN 13 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU POLİS EKİPLERİNCE BULUNUP AİLESİNE TESLİM EDİLDİ.
RİZE’NİN ÇAMLIHEMŞİN İLÇESİNE BAĞLI AYDER YAYLASI’NDA BİR AĞACA TIRMANDIKTAN SONRA İNEMEYEREK MAHSUR KALAN YAVRU AYI, KAÇKAR İTFAİYESİ EKİPLERİNİN HIZLI MÜDAHALESİYLE KURTARILDI.
RİZE’NİN ÇAMLIHEMŞİN İLÇESİNE BAĞLI AYDER YAYLASI’NDA BİR AĞACA TIRMANDIKTAN SONRA İNEMEYEREK MAHSUR KALAN YAVRU AYI, KAÇKAR İTFAİYESİ EKİPLERİNİN HIZLI MÜDAHALESİYLE KURTARILDI.





