Eskişehir’de Tarım Arazileri Üretime Kazandırıldı
Eskişehir’in Sivrihisar ilçesindeki Gülçayır Mahallesi’nde, ekimi yapılmayan belediyeye ait tarım arazilerinin yeniden tarıma kazandırılması amacıyla önemli bir hasat dönemi geride bırakıldı. Elde edilen ürünlerin üreticilere destek olarak sağlanması ve sosyal projelerde değerlendirilmesi planlanıyor.
Üretim İş Birliği Protokolü
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlardaki iş birliklerini sürdürüyor. “Tarım Arazilerinin Tarıma Kazandırılması İş Birliği Protokolü” çerçevesinde gerçekleştirilen ekim ve hasat çalışmaları, Gülçayır Mahallesi’nde başarıyla tamamlandı. Hasat edilen arpa, öncelikle temizlenip elenerek yemlik ve tohumluk olarak ayrılırken, hazırlanan ürünler mahalle sakinlerine dağıtıldı. Bu sayede çiftçilere önemli bir destek sağlandı.
Dağıtım Törenine Katılım
Yemlik ve tohumluk ürünlerin dağıtım törenine Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Bükülmez, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Senem Acar, Gülçayır Mahalle Muhtarı Serkan Pürtek ve üreticiler katıldı.
Başkanın Vurguları
Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, yapılan bu çalışmanın yerel tarımsal üretimi destekleyerek çiftçilerin maliyetlerini azaltacağını dile getirdi. “Bu yıl toplamda 66 dönümlük alanda arpa ekimi gerçekleştirerek, hem bölgenin tarımsal kapasitesini artırdık hem de üreticilerimize kendi imkânlarımızla gerekli yemlik ve tohumluk desteğini sunduk” diyen Dökmeci, güçlü bir Sivrihisar için üreticilerin önemine dikkat çekti.
Geçmişten Geleceğe Tarım Desteği
Metin Bükülmez, bu tür desteklerin sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik edeceğini belirtti. “Üreticilerimiz, alın terleriyle hem şehrimizin hem de ülkemizin geleceğine katkı sağlıyor. Tarımsal Hizmetler Dairemizin desteklerinin artırılarak devam edeceğini bildirmek isterim” dedi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde tarımsal üretimi artırmak, kırsal kalkınmayı desteklemek ve atıl durumdaki tarım arazilerini yeniden ekonomiye kazandırmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmaların devam edeceğini açıkladı.


