Öğretmenler Günü’nde Fidanlar Toprakla Buluştu
Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, doğaya fidanlar kazandırıldı.
Elazığ’ın Sivrice ilçesinde anlam dolu bir etkinlik ile 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı. “Öğretmenim İçin Bir Fidan” başlığı altında yapılan programda, Sivrice İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdal Akdemir’in katılımıyla öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar bir araya gelerek fidan dikimi gerçekleştirdi. Etkinlik, ‘Yeşil Vatan’ teması etrafında şekillendi ve burada öğretmenler adına dikilen ağaçlar, geleceğe bırakılacak kalıcı bir hatıra oluşturdu. Sivrice Sürek Köyü’nde yapılan bu organizasyonla birlikte yüzlerce fidan toprakla buluştu.
Çevre Bilincinin Önemine Dikkat Çekildi
İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdal Akdemir, öğretmenlerin eğitimin yanı sıra çevre bilincinin gelecek nesillere aktarımında da kritik bir rol oynadığını dile getirdi. Akdemir, “Yeşil Vatan’a nefes olmak hepimizin sorumluluğu. Öğretmenlerimizin ismiyle dikilen her fidan, geleceğe umutla bakan gençler için bir mirastır.” diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.
Bu anlamlı etkinlik, hem eğitim camiasını hem de halka doğa ve geleceğe dair farkındalık kazandırmaya yönelik önemli bir adım oldu.


