Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sivas’ta Yıldızeli İlçesinde 250 Koyun ve 10 Koç Dağıtımı Gerçekleşti: Hibe Desteği İle Üreticilere 50 Koyun ve 2 Koç Verildi

    Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın projeleri kapsamında 250 koyun ve 10 damızlık koç dağıtımı yapıldı. Törene katılan Sivas Tarım ve Orman İl Müdürü Salih İnan, hibe desteği ile hayvancılığın desteklendiğini belirtti ve projenin bütçesinin 7 milyon TL olduğunu ifade etti.

    Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın projeleri kapsamında 250

    Yıldızeli’nde Koyun ve Koç Dağıtımı Gerçekleştirildi

    Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde düzenlenen etkinlikte, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bir proje çerçevesinde toplamda 250 koyun ve 10 damızlık koç üreticilere hibe olarak dağıtıldı. Her bir haneye, 50 koyun ve 2 koç verildi.

    Projenin Detayları ve Hedefleri

    Çekerek Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Yıldızeli’nde yapılan ‘Koyun ve Koç Dağıtım Töreni’, Yıldızeli Kaymakamı İsmail Bildirici ve Sivas Tarım ve Orman İl Müdürü Salih İnan’ın yanı sıra protokol üyeleri ve yerel üreticilerin katılımıyla kutlandı.

    İnan, törende yaptığı açıklamada, “TÜLİP projesi (Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi) kapsamında 2021 yılında başlatılan çekerek nehri havzası rehabilitasyonu çalışmaları ile üreticilere 2022 yılında 175 kişiye toplam 125 ton arpa tohumu desteğinde bulunuldu. 2023 yılı için ise 112 üreticiye 87 ton arpa tohumu desteği sağladık. 2024 yılı hedefimiz doğrultusunda 300 adet kangal akkaraman koyunu ve 12 damızlık koç dağıtımı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 2025 yılı için yeniden düzenlenecek küçükbaş hayvancılığı geliştirme projesi çerçevesinde toplamda 250 koyun ve 10 damızlık koçun hibe edileceği bilgisi verildi. Projenin toplam finansmanının 7 milyon TL olduğu belirtildi. İnan, her zaman üreticilerin yanında olduklarını vurguladı ve projenin hayırlı olmasını diledi.

    Kura Çekimi ile Dağıtım Tamamlandı

    Konuşmaların ardından, kura çekimi ile koyun ve koçların üreticilere teslim edilmesi süreci başarıyla tamamlandı.