**Sivas’ta Kene Nedeniyle Hayatını Kaybeden Kadının Acı Hikayesi**
Sivas iline bağlı Zara ilçesinde bir kadın, vücuduna yapışan kene nedeniyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. 35 yaşındaki iki çocuk annesi olan Ç.K, hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybetti.
Olayın Gelişimi
İlice köyünde hayvancılıkla uğraşan Ç.K’nin vücuduna bir kene yapıştığı belirtildi. Kendisini kötü hissetmeye başlayan kadın, ailesi tarafından Zara Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Buradaki ilk tedavi sonrasında daha da kötüleşen Ç.K, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, C.K. hayata döndürülemedi.
Ölümler Arttı
Yaşamını yitiren Ç.K’nın cenazesi, doğduğu köy olan İlice’ye götürüldü. Böylece kentte bu yıl kene kaynaklı olaylardan ölenlerin sayısı ikiye ulaştı. Olay, Sivas’ta kene konusunda artan endişeyi yeniden gündeme taşıyarak, halk sağlığı yetkililerini harekete geçirdi.