Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sivas’ta Kene Vakası Sonrası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Şüphesiyle Tedavi Altında Olan Kadın Hayatını Kaybetti

    Sivas’ın İlice köyünde kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle hastaneye kaldırılan 35 yaşındaki Ç.K. hayatını kaybetti. Bu durum, kentte kene kaynaklı ölümleri 2’ye çıkardı.

    Sivas'ın İlice köyünde kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi

    **Sivas’ta Kene Nedeniyle Hayatını Kaybeden Kadının Acı Hikayesi**

    Sivas iline bağlı Zara ilçesinde bir kadın, vücuduna yapışan kene nedeniyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. 35 yaşındaki iki çocuk annesi olan Ç.K, hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybetti.

    Olayın Gelişimi

    İlice köyünde hayvancılıkla uğraşan Ç.K’nin vücuduna bir kene yapıştığı belirtildi. Kendisini kötü hissetmeye başlayan kadın, ailesi tarafından Zara Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Buradaki ilk tedavi sonrasında daha da kötüleşen Ç.K, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, C.K. hayata döndürülemedi.

    Ölümler Arttı

    Yaşamını yitiren Ç.K’nın cenazesi, doğduğu köy olan İlice’ye götürüldü. Böylece kentte bu yıl kene kaynaklı olaylardan ölenlerin sayısı ikiye ulaştı. Olay, Sivas’ta kene konusunda artan endişeyi yeniden gündeme taşıyarak, halk sağlığı yetkililerini harekete geçirdi.