Sivas’ta Dilencilik Faaliyetlerine Sert Darbe: 78 Bin TL Ceza Kesildi

Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayını istismar eden dilencilere operasyon düzenleyerek 78 bin TL ceza kesti. Camiler ve kalabalık bölgelerde gerçekleştirilen denetimlerde, dilencilerin topladığı 17 bin TL kamuya aktarıldı. Vatandaşlara itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayını istismar eden dilencilere operasyon

Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayının manevi havasını suistimal eden dilencilere karşı harekete geçti. Farklı şehirlerden gelen dilencilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 78 bin TL para cezası kesildi.

Sivas’ta din istismarcılarına karşı yürütülen bu operasyonlar kapsamında, cami çevreleri ve yoğun insan sirkülasyonunun olduğu bölgelerde dilencilik yapan kişiler belirlenerek yasal işlemler başlatıldı. Yıl boyunca yapılan denetimlerde toplam 80 farklı işlem gerçekleştirilirken, bu operasyonlarda dilencilerin topladığı 17 bin 245 TL’lik miktar da kamunun mülkü olarak kaydedildi.

Sivas Belediyesi, vatandaşlara bir uyarıda bulunarak, “Mübarek Ramazan ayında manevi değerleri istismar etmeye çalışan kişilere maddi destek vermenin bu tür davranışları teşvik edeceğini ve dolayısıyla dilencilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguluyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.