Sivas’ta 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştiren belediye meclis toplantısında çocuklar yer aldı. Mecliste bulunan öğrencilere gündem maddeleri hakkında oy kullanma fırsatı sunuldu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamındaki kutlamalar nedeniyle Sivas Belediye Meclisi, yıl dönümü gündemiyle bir araya geldi. Bu özel etkinliğin katılımcıları, kentteki ortaokullardan seçilen öğrenciler oldu. Toplantı, Belediye Başkanı Adem Uzun’un yönetiminde gerçekleştirildi ve meclis üyesi olarak öğrencilere yerel yönetimlerin işleyişini yakından tanıma ve demokratik deneyimler kazanma olanağı sağlandı. Oturum sırasında, Sivas’a yapılan hizmetler detaylı bir şekilde değerlendirildi ve yeni projeler hakkında fikir alışverişi yapıldı. Başkan Uzun, gündemdeki konuları oylamaya sunarken, meclis üyeleri de sırayla söz alarak düşünce ve önerilerini paylaştı.
“Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimizdir” diyerek bu konuya vurgu yapan Başkan Uzun, “Gençlerimize her zaman destek olacağız. Çocuklarımız, yarının liderleridir. Fikirlerini dinlemek ve her alanda yanlarında olmak en önemli sorumluluğumuz. Bugün burada, çocuklarımızın bu önemli gündemi değerlendirmesi, demokratik katılımın değerini ortaya koyuyor. 23 Nisan’ın coşkusunu birlikte yaşarken, gençlerimizin her zaman yanlarında olacağımızı tekrar ifade ediyorum,” şeklinde konuştu.