Kayseri’deki Robot Yarışmasında Sivas’tan Büyük Başarı
Kayseri’de gerçekleştirilen “Köklerden Geleceğe, Eğitim, Teknoloji, Üretim” temalı 17. Uluslararası MEB Robot Yarışması, Sivas’tan katılan öğrencilerin sergilediği performansla dikkat çekti. Bu yıl Sivas’tan 47 öğrenci başvurdu ve kazandıkları ödüllerle gurur kaynağı oldular.
Öğrencilerden İki İki Ödül
Selçuk Ortaokulu öğrencileri, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Özgür Şeremet’in rehberliğinde yarışmaya katıldı. Öğrenciler Yusuf Bulut ve Zeynep Betül Baş, “Tozkoparan” kategorisinde birincilik ödülü kazanırken, Semih Yılmaz ve Zeynep Betül Baş ikincilik başarısına imza attı. Ayrıca, “Temel Seviye Çizgi İzleyen” kategorisinde mücadele eden 13 takım, son 32 takım arasında yer almayı başardı. Bu kategoride yine Selçuk Ortaokulu’ndan Zeynep Betül Baş ve Semih Yılmaz, öğretmenleri Özgür Şeremet danışmanlığında Türkiye ikincisi oldular.
Dördüncülükle Taçlandılar
Selçuk Ortaokulu’ndan Elif Dağdeviren ve Rıza Selim Tolaz da “Temel Seviye Çizgi İzleyen” kategorisinde, öğretmenleri Osman Batur Dağdeviren’in yönetimiyle Türkiye dördüncülüğünü elde ettikleri için büyük bir başarı gösterdiler. Bu üçu, Sivas’ta eğitim gören öğrencilerin tecrübelerinin ve yeteneklerinin uluslararası düzeyde de takdir edildiğinin bir örneği oldu.