Sivas’ın Değerli Taşları Küresel Taş Endüstrisi Forumunda Tanıtıldı

Editör
2 Min Read

Sivas Doğaltaşları, Seul’deki Küresel Etkinlikte Tanıtıldı

Sivas’ın vazgeçilmez kıymetli taşları, Güney Kore’nin başkenti Seul’de organize edilen Küresel Taş Endüstrisi Forumu’nda sergilendi.

Forumda Sektörün Geleceği Masaya Yatırıldı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, doğaltaş sektörü için gerçekleştirilen UR-GE Projemiz çerçevesinde, KOSCA’nın 40. Yıl etkinliği kapsamında uluslararası forumda yer aldı. Söz konusu etkinlik, dünya çapındaki taş endüstrisi temsilcilerini bir araya getirerek, sektörün geleceğini şekillendirecek iş birlikleri, yenilikçi yöntemler ve büyüme potansiyellerini tartışmak amacıyla düzenlendi. Katılımcılar, taş endüstrisindeki en son gelişmeleri değerlendirerek, çeşitli iş fırsatlarını masaya yatırdı.

Kore’den Önemli İsimler Forumda Bir Araya Geldi

Meclis Başkanı Osman Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sivas’taki doğaltaş sektöründe yer alan firma temsilcileriyle beraber, etkinliğe katılan konuşmacılar arasında Kore Taş Endüstrisi Stratejik Komitesi Başkanı, Kore İnşaat Derneği Başkanı ve Kore Teknoloji Derneği Başkanı da yer aldı. Bu isimler, sektördeki güncel gelişmeler üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundular.

İkili Görüşmelerle Yeni Fırsatlar Yaratıldı

Forum sırasında, Sivas’tan gelen sektörel temsilciler, Kore’li firmalar ve uluslararası katılımcılarla iş görüşmeleri yaparak yeni iş birlikleri ve ihracat imkanlarını araştırdılar.

Zeki Özdemir, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “UR-GE projelerimizle firmalarımızın global pazarda rekabet gücünü artırmayı, ihracatı geliştirmeyi ve yeni iş birliklerine zemin hazırlamayı hedefliyoruz. Sivas, doğaltaş alanında büyük bir potansiyele sahip. Seul’deki bu organizasyon, hem ülkemizin hem de şehrimizin üretim kapasitesini tanıtmak açısından verimli geçti. Sektör temsilcilerimiz Koreli firmalarla birebir görüşmeler yaparak yeni bağlantılar ve fırsatlar edinmiş oldu. Bu tür etkinlikler, Sivas’ın üretim kabiliyetinin uluslararası pazarlarda daha görünür olmasını sağlıyor.”

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış