Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Kozak, 11 Mayıs 2018 tarihinde Şırnak’ta teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit düşmüştü. Bu hüzünlü olayın üzerinden geçen yedinci yılda, memleketi Manisa’nın Salihli ilçesinde anma etkinliği gerçekleştirilerek, lokma hayrı düzenlendi.
Durasıllı Mahallesi’nde, şehidin ailesi Hasan ve Gülşen Kozak’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen lokma hayrına, Kaymakam Ali Güldoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Alim Yavuz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Yusuf Kıyışkan ve Salihli Temsilcisi Rıdvan Herey’in yanı sıra birçok davetli ve yerel halk katılım gösterdi.
Etkinlikte, başta Mustafa Kozak olmak üzere, vatanı uğruna canını feda eden tüm şehitler için mevlit okutuldu ve dualar edildi. Lokma hayrının sona ermesiyle birlikte, katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.